Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.04.2024 14:57

Скільки потрібно мати підписників в Instagram, щоб бути відомим?

Продюсер, засновник Асоціації лідерів думок, міжнародного співтовариства Brand People та благодійного фонду Generous

Поділився з Liga.net рекомендаціями — як правильно підприємцю підходити до ведення власних сторінок в соцмережах та на що звертати увагу в першу чергу.

Популярність експерта, який просуває себе в онлайні, часто вимірюють кількістю підписників. Однак при пильному аналізі виявляється, що справжня сила й вплив соцмереж, таких як Instagram, зовсім не в цьому. Поясню.

Не ставте соцмережі в пріоритет

Значення та роль профілів у соцмережах вкрай перебільшені практично для усіх професій та видів діяльності (окрім, напевно, блогінгу).

Постійно говорю про це в ЗМІ та на виступах — якщо ви підприємець, який постійно зайнятий своєю справою, знаходиться більшу частину дня в офісі, організовує роботу команди та заробляє гроші, то взагалі не соромно бути відсутнім в соцмережах або мати невелику кількість підписників. Сьогодні ви елементарно можете не встигати займатися активним веденням соцмереж, але при цьому бути великою людиною. Багатьох великих людей, погодьтеся, немає у соціальних мережах (особливо з офлайн-сфери).

Бізнес в пріоритеті. Так, соцмережі — це чудовий інструмент, який множить результат, але без налаштованих бізнес-процесів нічого не вийде. Бути активним в онлайні заради самої активності — марнування часу.

Якість vs кількість: що обираємо?

Виокремлюю 4 важливі складові: активність, зацікавленість, релевантність та залученість підписників. Бо існує різниця між пасивними підписниками, які просто стежать за вашим аккаунтом, й активними фоловерами, які взаємодіють з контентом, залишають коментарі, лайкають публікації та роблять репости.

Важливі інтереси та цінності аудиторії. От навіщо вам велика кількість підписників, якщо вони нецільові? Саме від цього я відштовхуюсь, коли заходить мова про кількість. Лідером думок вас зробить лише якісна аудиторія, яка буде ставитися до вас з повагою. Кількість — це другорядне.

Усе залежить від конкретної ніші та обсягу ринку. От скільки може бути підписників у підприємця, який займається інвестиціями в комерційну нерухомість або встановлює ліфти в малоповерхових будинках Іспанії? Небагато, але якщо вони будуть цільвові — будуть постійні замовлення. Кількість лише прискорює ефект, але цей ефект має бути й тоді, коли у вас до 1000 фоловерів.

Подбайте про те, як вас сприймають

Більше скажу — навіть не так важливо, як активно ви ведете соцмережі, важливо те, яке враження ви справляєте вже оформленими сторінками.

Насамперед має бути чітко виражене позиціонування, описане зрозумілими словами для цільової аудиторії. Потрібен список регалій, що буде перед очима. Потенційний клієнт має одразу побачити — хто ви, який у вас життєвий шлях, який бізнес, які досягнення, хто про вас говорить. Це перше, над чим маєте працювати.

Розмите позиціонування — найпоширеніша помилка. Це коли за 3-5 секунд погляду на акаунт не лише незрозуміло, чим людина займається, а й взагалі неясно, з яким запитом до людини можна звернутися. Коли немає чіткого позиціонування, то і монетизувати діяльність складно, а коли складно монетизувати діяльність, то розвивати свій персональний бренд ви довго не зможете. Саме тому важлива самопрезентація, враження, емоція.

І на оформленні соцмереж можна часто зупинитися, шукати інші способи вираження — ЗМІ, публічні виступи, бізнес-клуби, колаборації з блогерами, партнерства, нетворкінг тощо. Методів презентувати себе є безліч, не спирайтесь лише на соцмережі. Це лише один з аспектів розвитку особистого бренду.

І вже точно не спирайтесь на кількість підписників. Залученість цільової аудиторії, навіть якщо її небагато — ось до цього потрібно йти.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]