Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.10.2013 15:03

Пропоную розширити повноваження правоохоронників

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Пропоную розширити повноваження правоохоронників у природоохоронній сфері.

Пропоную розширити повноваження правоохоронників у природоохоронній сфері.

 

Відповідний законопроект № 3362 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо розширення повноважень органів внутрішніх справ в природоохоронній сфері) зареєстрований в Парламенті. Ініціаторами законопроекту є я та Андрій Павловський.

 

Кожна зі статей у Кодексі України про адміністративні правопорушення закріплена за певним правоохоронним або контролюючим органом. Всі статті природоохоронного та екологічного змісту є повноваженнями державної екологічної інспекції України. На жаль, сьогодні ця служба не може виконувати тих функцій, яких від неї чекають громадяни. Екоінспекторів не можна викликати по телефону, не можна зустріти на вулиці або у лісі, оскільки Держекоінспекця є дуже забюрократизованим органом, який лише здійснює планові перевірки підприємств (за їх попередньої згоди) і з затримкою реагує на звернення громадян.

 

Разом з тим, в нашій країні існує міліція, кількість штату якої на 3-4 порядки перевищує кількість екологічних інспекторів. І на відміну від всіх інших контролюючих і правоохоронних органів, міліція дійсно постійно перевіряє значну частину території країни у пошуках порушень.

 

Ніхто крім працівників МВС не має більших шансів зустріти порушника екологічного законодавства. Але міліціонер не має права зупинити таке порушення і стягнути штраф.

 

Даним  законопроектом, для більш ефективного реагування на правопорушення в сфері охорони природи,  пропонується надати працівникам органів внутрішніх справ повноваження складати протоколи про адміністративні правопорушення на рівні з природоохоронними інспекціями, що створить можливість бути чинником запобігання протиправних дій в природоохоронній сфері.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]