Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.10.2013 13:47

Підприємці Хмельницького в шоці від нових "касових" рішень влади

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Підприємці Хмельницького в шоці від нових «касових» рішень влади і сподіваються, що ініціатива Кабміну, яку Уряд планує ввести з січня 2014 року, не буде впроваджена.

Підприємці Хмельницькогов шоці від нових «касових» рішень влади і сподіваються, що ініціатива Кабміну,яку Уряд планує ввести з січня 2014 року, не буде впроваджена.

Відповідно донововведень, підприємців хочуть змусити купити касовий апарат іншої конструкціїціною близько 4 тис. грн. і щомісяця платити по 130 грн. за обслуговуванняцього апарату. Але найгірше те, що ці апарати передаватимуть інформацію про всіоперації підприємця у приватну компанію. Таким чином, не виключено, що вженевдовзі приватні компанії, які займатимуться збором інформації з касовихапаратів будуть продавати цілі бізнесові концепції «зняті» з діючих успішних підприємців.

 

Переданаприватним фірмам інформація дає повне уявлення про бізнес, який ведепідприємець: скільки чого і за якою ціною було продано. Більше того, такаінформація дає більші можливості для розвитку різних форм рекету, адже тіньовіструктури матимуть інформацію не лише про доходи того чи іншого підприємця, алей про прибуток та рентабельність його бізнесу.

 

Підприємці готовіплатити великі гроші і за апарати, і за їх обслуговування, хоч це і неєвропейська практика, але вкрай бояться того, що їхній бізнес контролюватимутьприватні компанії.

 

Припустимо уПольщі, все діє зовсім інакше: інформацію про той чи інший бізнес має лишедержава, а вартість касових апаратів, які купує підприємець, входить домайбутніх несплачених податків. Тобто касовий апарат фактично купується в кредит,який «гаситься» власними ж податками.

 

Крім того, щеоднією абсурдною умовою нововведення є те, що владою планується запровадити передачуданих з касових апаратів приватній компанії-посереднику за допомогою Інтернету.У більшій частині України Інтернету просто немає або він працює нестабільно, щоробить згадану систему безглуздою.

 

У хмельницьких підприємцівє напрацювання щодо того, як треба змінити законодавство задля покращеннярозвитку малого бізнесу, які я з А. Павловським найближчим часом подамо доПарламенту.


Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи