Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.10.2013 13:47

Підприємці Хмельницького в шоці від нових "касових" рішень влади

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Підприємці Хмельницького в шоці від нових «касових» рішень влади і сподіваються, що ініціатива Кабміну, яку Уряд планує ввести з січня 2014 року, не буде впроваджена.

Підприємці Хмельницького в шоці від нових «касових» рішень влади і сподіваються, що ініціатива Кабміну, яку Уряд планує ввести з січня 2014 року, не буде впроваджена.

Відповідно до нововведень, підприємців хочуть змусити купити касовий апарат іншої конструкції ціною близько 4 тис. грн. і щомісяця платити по 130 грн. за обслуговування цього апарату. Але найгірше те, що ці апарати передаватимуть інформацію про всі операції підприємця у приватну компанію. Таким чином, не виключено, що вже невдовзі приватні компанії, які займатимуться збором інформації з касових апаратів будуть продавати цілі бізнесові концепції «зняті» з діючих успішних підприємців.

 

Передана приватним фірмам інформація дає повне уявлення про бізнес, який веде підприємець: скільки чого і за якою ціною було продано. Більше того, така інформація дає більші можливості для розвитку різних форм рекету, адже тіньові структури матимуть інформацію не лише про доходи того чи іншого підприємця, але й про прибуток та рентабельність його бізнесу.

 

Підприємці готові платити великі гроші і за апарати, і за їх обслуговування, хоч це і не європейська практика, але вкрай бояться того, що їхній бізнес контролюватимуть приватні компанії.

 

Припустимо у Польщі, все діє зовсім інакше: інформацію про той чи інший бізнес має лише держава, а вартість касових апаратів, які купує підприємець, входить до майбутніх несплачених податків. Тобто касовий апарат фактично купується в кредит, який «гаситься» власними ж податками.

 

Крім того, ще однією абсурдною умовою нововведення є те, що владою планується запровадити передачу даних з касових апаратів приватній компанії-посереднику за допомогою Інтернету. У більшій частині України Інтернету просто немає або він працює нестабільно, що робить згадану систему безглуздою.

 

У хмельницьких підприємців є напрацювання щодо того, як треба змінити законодавство задля покращення розвитку малого бізнесу, які я з А. Павловським найближчим часом подамо до Парламенту.


Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]