Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.05.2013 13:46

Вимагає звіту Київради

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

У зв’язку із закінченням каденції діючої Київради, згідно із Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» я звернувся до секретаря Київради Г.Гереги з проханням сформулювати та надати консолідований звіт щодо підсумків 5-річної діяльності депута

У зв’язку із закінченням каденції діючої Київради, згідно із Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» я  звернувся до секретаря Київради Г.Гереги з проханням сформулювати та надати консолідований звіт щодо підсумків 5-річної діяльності депутатів Київради.

 

Впевнений, що ніякої діяльності після сьогоднішнього засідання Київради вже не буде. Тому час підбивати підсумки! Нагадаю, що Закон передбачає роботу виборного органу до того моменту, поки він не буде заміщений іншим виборним органом. Але практика роботи ВРУ в таких ситуаціях показує, що Парламент припиняє свою повсякденну функціональну діяльність після відведення належного їй терміну, а збирається і приймає рішення лише в надзвичайно важливих і невідкладних питаннях. Тож, формально вона продовжує працювати, а реально існує лише для підстраховки. Теж саме буде і з Київрадою.

 

Безумовно, де-юре, депутати Київради матимуть свій статус, але де-факто не будуть ним користуватися саме через традицію, яка складалася в Україні. А також через дії громадських активістів та опозиції, які безумовно, не дадуть депутатам бути повноважними повною мірою.

 

У звіті щодо підсумків 5-річної діяльності депутатів Київради я попросив надати відповіді на нижчезазначені запитання:

1.     Яка сукупна кількість рішень була прийнята депутатами Київради за період 5-річної роботи?

2.     Скільки об’єктів муніципальної власності було передано під приватизацію?

3.     Яка кількість земельних ділянок, що належить київські громаді була передана у приватизацію? Якою є загальна площа земель переданих в приватизацію?

4.     Яка кількість земельних ділянок, переданих в приватизацію була використана під приватну забудову?

5.     Скільки муніципальних підприємств, під час роботи діючої Київради, було створено та яке з них найбільше та найприбутковіше?

6.     Які зі створених муніципальних підприємств є збитковими? Якою є загальна сума збитку, що покривається за рахунок київської громади від діяльності зазначених підприємств за період з 2008  по 2012 роки?

7.     Скільки муніципальних підприємств було передано у приватизацію? Які з них є найбільшими?

8.     Скільки об’єктів культурного призначення було закрито, перепрофільовано та приватизовано? (окремо – кінотеатри, бібліотеки, музеї, книгарні, видавництва, художні та творчі галереї)?

9.     Скільки історичних будівель та пам’яток історії було зруйновано?

10.  Якою є загальна площа зелених зон Києва, знищених під забудову?

11.  Яка кількість судових процесів за період з 2008 по 2013 рік була ініційована громадою Києва, приватними підприємцями, компаніями проти Київради?

12.  Яку кількість судових позовів Київрада подала за цей період проти своїх опонентів: інших структур та осіб?

13.  Скільки  протестів Прокуратура Києва винесла на рішення Київради?

14.  Прошу надати планові показники бюджетів 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 років та фактичне їх виконання.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]