Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.10.2020 16:12

Дайджест майбутніх змін у сфері охорони здоров’я

Керівник Центру медичного консалтингу "МедРада"

Попри карантин та загрози, пов’язані із поширенням COVID-19, проводяться громадські обговорення нових нормативно-правових актів, розроблених МОЗ чи за його участі

Зокрема за результатами громадських обговорень, звіти про які оприлюднені на початку жовтня поточного року, не надійшло зауважень с приводу наступних проектів.

Концепція розвитку електронної охорони здоров'я.

Очікується, що пріоритетом державної політики в даному випадку стане поетапний перехід від використання паперових до електронних документів.

Порядок ведення Реєстру медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я.

Порядком буде визначатись перелік відомостей, що вносяться до реєстру медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я та особливості ведення такого Реєстру.

Порядок ведення Реєстру пацієнтів в електронній системі охорони здоров’я.

Порядком, серед іншого, будуть встановлюватись перелік відомостей , що вносяться до такого реєстру, та права доступу до них.

Положення про організацію освітнього процесу у закладах охорони здоров'я за участі науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку здобувачів вищої освіти у сфері охорони здоров’я.

Зокрема передбачається, що закладом охорони здоров’я, на базі якого розміщуються одна або більше клінічних кафедр закладу освіти (клінічна база) може бути будь-який ЗОЗ, який має ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, акредитаційний сертифікат, а також який відповідає вимогам, затвердженим МОЗ, та уклав договорів про співпрацю та організацію взаємовідносин із закладом вищої освіти.

Також Наказом МОЗ України від 12.10.2020 року № 2315 утворено робочу групу з питань розробки проєктів нормативно-правових актів у сфері проведення медико - біологічних експериментів (клінічних випробувань).
Робочій групі доручено розробити та подати до 1 грудня 2020 року на розгляд Міністру проєкт нормативно-правового акту, що має врегулювати процедуру проведення клінічних випробувань, які здійснюються поза правовим регулюванням статей 7 та 8 Закону України «Про лікарські засоби».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]