Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.08.2021 11:49

Моніторинг фінансового законодавства (6 – 12 серпня)

Доктор юридичних наук, доцент кафедри фінансового права КНУ ім. Тараса Шевченка, бізнес-медіатор

До вашої уваги пропонується щотижневий моніторинг важливих новацій законодавства у сфері фінансів та фінансового права. Не пропустіть нагоду бути у курсі останніх змін!

Законопроект щодо порядку здійснення дисциплінарного провадження стосовно суддів

На розгляд Верховної Ради України 08 серпня 2021 року внесено проект Закону України «Про внесення змін до Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя» щодо порядку здійснення дисциплінарного провадження стосовно суддів» (№ 5836).

Мета: усунути прогалину щодо уникнення потенційної неможливості притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності.

Законопроектом № 5836 пропонується доповнити Прикінцеві та перехідні положення Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя» пунктом, яким визначити, що до моменту початку роботи служби дисциплінарних інспекторів притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності буде здійснюватися Дисциплінарною палатою, яка утворюється з числа членів Вищої ради правосуддя у порядку, який існував до набрання чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя».

 

Законопроект щодо безперешкодної реалізації місцевими державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування повноважень в галузі бюджету та фінансів

На розгляд Верховної Ради України 06 серпня 2021 року внесено проект Закону України «Про внесення змін до пункту 9 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо безперешкодної реалізації місцевими державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування повноважень в галузі бюджету та фінансів» (№ 5842).

Мета: приведення Бюджетного кодексу України  у відповідність із положеннями внесеного проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо безперешкодної реалізації місцевими державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування повноважень в галузі бюджету та фінансів».

Законопроектом № 5842 пропонується внести зміни до п. 9 розділу VІ «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України, якими пропонується не допускати накладення арешту на майно (кошти) місцевої державної адміністрації або органу місцевого самоврядування на їх рахунках у банківських установах України та/або в органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, в частині видатків, які визначено як захищені.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]