Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.03.2011 14:23

Завтра чергова спроба вирішити газове питання для населення України

Голова Національного форуму профспілок України

Завтра в Окружному суді Києва знову вирішуватиметься доля ціни на споживчий газ. НФПУ ще влітку минулого року подав судовий позов до Нацкомісії регулювання електроенергетики України з вимогою скасувати постанову, згідно з якою споживчий газ з 1 серпня 2010

Завтра в Окружному суді Києва знову вирішуватиметься доля ціни на споживчий газ. НФПУ ще влітку минулого року подав судовий позов до Нацкомісії регулювання електроенергетики України з вимогою скасувати постанову, згідно з якою споживчий газ з 1 серпня 2010 року подорожчав на 50 %. Ми б з легкістю виграли у суді, адже у 2009 році, за уряду Тимошенко, суд, розглядаючи аналогічний позов НФПУ, ухвалив рішення про незаконність підвищення ціни на газ для населення. Отже, якби зараз суд ухвалив інше рішення, це було б дивним і явно суперечило б законам юриспруденції.

 

            Судді Окружного суду теж це розуміють, тому обрали інший шлях. Судове засідання з газового питання відкладалося кілька разів. Річ у тім, що через кілька тижнів після нас аналогічний позов подали представники ВО «Батьківщина». Суд вирішив об’єднати ці два позови, хоча НФПУ одразу виступав проти такого об’єднання. Адже політизувати газове питання – це злочин. Тим не менше, суд вирішив інакше, і зараз відсутність другого позивача на засіданні стає формальною відмовкою для суддів для того, аби знову відкладати справу.

 

            НФПУ звертається до Юлії Тимошенко та її соратників. Або прийдіть до суду, і ми разом відстоїмо справедливу ціну на газ для населення, або пришліть публічну відмову від свого позову, і тоді НФПУ впорається з цим завданням самостійно. Бо ваше ігнорування цього процесу може знову стати приводом для чергового перенесення суду. Для того, аби домогтися економічно обґрунтованої ціни на споживчий газ, це питання потрібно не політизувати, а розв’язувати.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]