Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.01.2024 00:06

Знищення вищих навчальних закладів України: недопустимо

Адвокат, доктор юридичних наук

Прийнято Резолюцію про звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Голови Ради Європи

Таврійський національний університет імені В.І. Вернадського (далі, ТНУ) - провідний вищий навчально-науковий заклад Криму, заснований у 1918 році, який героїчно і незалежно врятували під час окупації КРИМу і перенесли на материкову частину України до моменту де-окупації Криму.

Таврійський національний університет імені В.І. Вернадського, змінив ректора, зростав і розвивався, входить в ТОП-10 найкращих Вузів м. Києва і ТОП-100 найкращих Вузів України. Трудовий колектив є сильний і непохитний.

Кривава широкомасштабна Війна внесла свої корективи в роботу ТНУ, але Університет витримав і продовжує позитивний розвиток, навчання студентів і розвиток освіти і науки.

Важливо: Університет розміщується в історичній частині центру міста Києва. І як Ви зрозуміли - постала проблема: окремим особам приглянулася земля під стадіоном для дітей і на ній вирішили побудувати новий ЖК. Це не єдина будівля, яка перебуває на балансі Університету і викликала "цікаві" розмови та незаконні пропозиції. Пропозиції були категорично відхилені

Вже більш ніж рік Університет почали атакувати: підпишіть дозволи на передачу землі стадіону і будівель ? - Це незаконно, не відповідає інтересам студентів Університету, тому відповідь була негативною.

Почалися: перевірки, позапланові перевірки, незаконні догани зі сторони Міністерства освіти і науки України ректору Університету, тощо. Все під час Війни з РФ.

Як ми знаємо в України є зовнішній ворог; і є – внутрішні вороги.

Університет - вистояв, незаконні догани скасовані судом як незаконні; перевірки повідомили, що робота нормальна; університет розвивається.

Але Земля ?! Будівлі ?! Центр м. Києва ?! Не дає спокою.

Рішення Міністерства освіти і науки України: Університет потрібно реорганізувати і приєднати до Києво-Могилянської академії . Тобто фактично ліквідувати як незалежний Університет переміщений з Криму, який стабільно розвивається . Приєднати разом з майном (Ви зрозуміли).

Ми пам'ятаємо, що будь-яка діяльність державних органів повинна бути законною і мати процесуальний порядок (процедуру).

Надіслано ряд запитів до Кабінету Міністрів України, профільних міністерств щодо обґрунтувань і доцільності здійснення реорганізації, ліквідації Таврійського Університету.

Отримано офіційні відповіді: є проєкт розпорядження Міністра освіти і науки України Лісового Оксена і все.

25 січня 2024 року відбулося Урочисте засідання Трудового колективу Таврійський національний університет імені В.І. Вернадського: запрошено Міністра Лісового О., заступника Міністра освіти і науки України (куратора реорганізацій ВНЗ по країні) Винницького М., генерального директора Директорату вищої освіти МОН Шарова О., колишнього Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Денисову Л.Л., ректорів інших Університетів, тощо.

Численні виступи щодо недоцільності реорганізації і ліквідації Таврійського університету виступили ректори інших Університетів, Ректор ТНУ, Трудовий колектив, студенти, колишній Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Денисова Л.Л. та багато інших представників громадських організацій.

Виступили представники МОН. Виступи були загальні, без конкретики.

Ректор, наукові кадри Університету, Трудовий колектив, студенти, інші громадяни не почули конкретні відповіді на запитання: Яка мета проведення реорганізації Університету? Які наявні показники для проведення реорганізації Університету? Які є обґрунтування для проведення реорганізації Університету? Інші конкретні запитання.

Виступив Чубаров Рефат Абдурахманович український політичний діяч, лідер "Меджлісу" кримськотатарського народу. Однак, на офіційній частині заходу він повідомив : Меджліс не визначився з офіційною позицією щодо Таврійського Університету єдиного переміщеного Університету з Криму за для збереження. Студенти і працівники кримськотатарського народу були розчаровані відсутністю захисту від лідера "Меджлісу" Чубарова Р.

Відповідей по суті поставлених питань не отримано.  Зал кричав «ГАНЬБА». Під ганебні голоси покинув офіційний захід  заступник Міністра освіти і науки України (куратор реорганізацій ВНЗ по країні) Винницький М.

Очевидним є факт, що обґрунтування доцільності реорганізації, ліквідації Таврійського Університету : не встановлено. 

Висновок:  грабують нашу бідну Україну .. Намагаються знищити наш незалежний дух, освіту в її якості.. І ціна цьому просто гроші ..  

Певне тільки окремих людей цікавлять  наші діти як майбутнє розумної і інтелектуальної нації, якість освіти і наука.

Прийнято Резолюцію про звернення до Президента України Володимира Зеленського, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, народних депутатів України,  до Голови Ради Європи щодо категоричної незгоди про проведення реорганізації, ліквідації Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського - провідного вищого навчально-наукового заклад Криму, заснованого у 1918 році.

 Недопустимим є знищення системи освіти і науки в Україні.

Недопустимим є знищення вищих навчальних закладів в Україні.

 «Україна це Я».  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]