Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.02.2021 14:46

Бізнес рухається з дофаміном

Нейрокоуч, засновник консалтингової компанії Medical Business Expert

Бізнес-леді – мода чи статус? Можливо, вибір. Інколи обставини.

Часто ми бачимо красиву картинку успішної жінки, на яку хочеться звертати увагу, брати приклад, прислуховуватися. Що спонукає жінок до успіху або рухає до своєї цілі?

Так, ви можете знайти безліч причин, але до цілі рухає нейромедіатор дофамін і дає нам заряд енергії. Як тільки він активований, жінка іде до своєї мети та не боїться помилятися. Важливо рухатися у своїх цілях з дофаміном, бо саме цей нейромедіатор допомагає стати успішним. За такими людьми спостерігають і на них рівняються.
Що таке дофамін?

Дофамін нейромедіатор, який може активізуватися в мозку і давати результат та вести вас у ваших діях.

Приклади в практиці.

Жінка ставить за мету створити ідеальне пружне тіло. Записує цю ціль у щоденник. Тепер потрібно системно та постійно виконувати певну дію. А саме: ранкова зарядка 15 хвилин. Після якої неодмінно потрібно подякувати собі або похвалити. Якщо виконувати таке коло дії на протязі від 21 до 45 днів, то в головному мозку формується нейрозв'язок підсилений дофаміном. Тоді вже автоматично щоранку у неї буде активований цей гормон і досягати мети стане приємною звичкою.

Бізнес-леді шукає інформацію для себе: як правильно побудувати компанію. Або прагне особистого розвитку та хоче вибрати найефективніші практики. Для того, щоб не загуби цікавість та натхнення потрібно не тільки визначити мету, а й запланувати системну дію. В такому випадку – це щоденно читати по 30 хвилин корисні книжки, статті та дякувати собі за це. Тоді мозок буде запрограмований на виділення дофаміну від процесу і вона отримуватиме неабияке задоволення від читання.

Висновок:

- ми починаємо діяти тільки через емоції,

- емоції підсилюються гормоном щастя дофаміном,

-  зміни відбуваються через почуття,

- але почуття не запускаються розумом,

- завдяки розуму ми аналізуємо і робимо висновки, після чого бездіємо.

Як народжується бізнес.

Формула успішної жінки дуже проста: вона щось захотіла і це відчуття в неї формується на сильних емоціях. Наприклад, спогади дитинства, коли займалася малюванням і батьки виставляли її картини в домі, пишалися своєю дочкою. Цей нейрозв'язок сидить глибоко в підсвідомості, а ще він підсилений гормоном серотоніном — оточення хвалили, окситоцином — дома нею пишалися. Тож дівчинка продовжувала малювати нові картини під дією дофаміну.

А тепер уявіть з якими емоціями вона, ставши дорослою, починає свою власну справу: школу мистецтв. І, найголовніше її не збити аналізом: скільки є шкіл, висновками про економічну ситуацію. Розум не може їй завадити тому що її дії та зміни рухають емоції.

Тож рухаємося до мети з дофаміном!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]