Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.05.2015 11:10

Система внутрішнього навчання в Укрпошті є потужним інструментом

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Серед пріоритетних завдань, які ставить перед собою Укрпошта - навчання персоналу, адже ми розуміємо важливість підвищення кваліфікації працівників підприємства для їхньої адаптації до нових технологій, поліпшення навичок роботи з фізичними і корпоративни

Серед пріоритетних завдань, які ставить перед собою Укрпошта -  навчання персоналу, адже ми розуміємо важливість підвищення кваліфікації працівників підприємства для їхньої адаптації до нових технологій, поліпшення навичок роботи з фізичними і корпоративними клієнтами, а також для успішного впровадження нових послуг і сервісів.

Система внутрішнього навчання в Укрпошті є потужним інструментом підвищення якості обслуговування споживачів. Ми не лише реагуємо на скарги клієнтів, виправляючи недоліки у роботі, а й відповідно вдосконалюємо навчальні курси, аби слухачі отримували найактуальніші знання і навички.

Стимулюючи безперервне навчання і підвищення кваліфікації працівників на всіх рівнях, ми інвестуємо в майбутні успіхи Укрпошти на ринку поштових послуг.

Так, у І кварталі цього року підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації пройшли 6 137 працівників підприємства. Серед них: 2 934 технічні службовці та робітники; 124 фахівці; 224 професіонали; 2 855 керівників різних рівнів. Підготовлено, перепідготовлено та навчено іншим професіям на робочих місцях з числа операторів поштового зв’язку, сортувальників, листонош – 661 працівник. За результатами розгляду на засіданнях кваліфікаційних комісій у дирекціях присвоєно кваліфікацію або підвищено кваліфікацію 2 672 працівникам робітничих та інженерних професій.

З метою забезпечення централізованого навчання на робочих місцях великої кількості працівників Укрпошти й оперативного розповсюдження актуальної інформації та навчальних матеріалів за допомогою сучасних технологій, фахівці Укрпошти організовують дистанційне навчання для своїх колег. Так, у І кварталі 2015 р. за базовими дистанційними курсами (а це – «Діалог з клієнтом», «Продажі в сучасних умовах», «Короткий огляд послуг», «Фінансові послуги»), а також за курсами «Навчання з питань охорони праці», «Кур’єрська доставка», «Технологія ефективного продажу послуг та товарів», «Продаємо та обслуговуємо професійно» пройшли підвищення кваліфікації працівники філіалів, задіяні у процесі надання послуг: начальники та заступники начальників ВПЗ, оператори поштового зв’язку (загалом 531 особа). Зокрема, за дистанційним курсом «Навчання з питань охорони праці» пройшли навчання 69 посадових осіб; за базовими дистанційними курсами пройшли навчання 95 нових працівників, прийнятих на посади операторів і листонош, з ними проведено 331 людино-захід.

Засобами Microsoft Lync упродовж зазначеного періоду проведено 4 вебінари, з яких 2 вебінари – на тему «Надання додаткового сервісу «Кур’єрська доставка», «Зміни до Податкового кодексу та інших законодавчих актів», «Комунікаційна політика підприємства». У вебінарах взяли участь 96 працівників: начальники дільниць «Кур’єрська доставка» та оператори, які надають цю послугу, бухгалтери та спеціалісти з маркетингу.

Тренери дирекцій провели 732 тренінгових заходи, в яких взяли участь працівники ВПЗ. Серед заходів найбільш поширені – Дні якості з елементами тренінгу за темами: «Культура обслуговування споживачів поштових послуг та якість надання послуг», «Переказ коштів поштою», «Виплата пенсій та соціальних допомог», «Пересилання простих поштових відправлень та посилок з оголошеною цінністю», «Робота із запереченнями та зверненнями споживачів». Найбільше тренінгових заходів проведено в Житомирській (116 заходів), Запорізькій (87), Тернопільській (80), Полтавській (70) дирекціях. Найменші показники проведення тренінгів мають такі дирекції: Рівненська (2), Київська обласна (4), Волинська (6), Одеська (10), Дніпропетровська (12), Закарпатська (12), Харківська (14).

За квітень 2015 р. у ГНЦ «Зелена Буча» пройшли навчання та підвищення кваліфікації 352 працівники. На ці потреби підприємство спрямувало 550 тис. грн.

Крім того, відбулися виїзні тренінги для внутрішніх тренерів дирекцій (начальників і заступників начальників поштамтів, ЦПЗ, ЦОС, ЦВПЗ) у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Запорізькій, Київській обласній, Рівненській, Чернігівській дирекціях.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]