Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.08.2014 11:58

Громадських активістів множать на нуль

Журналіст, громадський діяч

Політики знову використали громадськість лише для отримання влади і нічого не роблять, або не збираються робити для виконання своїх же обіцянок, які давалися на Майдані і які политі кров’ю «Небесної сотні»

У ЗМІ з явилася  новина про те, що Тетяна Чорновол вирішила звільнити c я з посади урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики.  Пояснивши своє рішення тим, що в Україні не має політичної волі на безкомпромісну, широкомасштабну війну з корупцією.

Шкода, що ідея про створення в Україні незалежного Антикорупційного бюро з широкими повноваженнями, яка  була озвучена зі сцени київського Майдану - нереалізована.  Але ж обіцяли! Обіцяли  зі сцени втілити в життя усі ініціативи Майдану,  зробити, змінити та виконати вимоги українського народу. І серед них - люстрація чиновників і політиків, які призвели країну до такого стану та антикорупційна  боротьба. Але хто з високопосадовців та політиків вже пам’ятає про обіцянки, про десятки невинних людей, які полягли на Майдані, коли  крісла і булави вже поділені.

Так історично склалося, що за усі роки Незалежності влада імітувала  розвиток громадянського суспільства і пригодовувала"кишенькові" неурядові організації . На жаль, чиновники не хотіли бачити в громадських активістах партнерів, а використовували їх лише як інструмент для досягнення своїх власних цілей.

Революція Гідності та Майдан дали новий поштовх для розвитку в Україні справжнього громадського суспільства. Громадські активісти довели свою зрілість та готовність жити за світовими стандартами і весь світ зміг оцінити  наш патріотизм і відданість. 

Здавалося, що справедливість перемогла, коли пав режим Януковича і відбулися призначення у владні кабінети не лише політики, але й кілька громадських активістів – Тетяна Чорновол, Вікторія Сюмар та Єгор Соболєв. Ми сподівалися, що представники громадського суспільства зможуть бути корисними новій владі і зможуть переламати бюрократичні схеми і знищити корупцію назавжди. Раділи, коли новообраний президент декілька разів ініціював зустрічі з громадськими активістами і намагався при світлі камер побудувати діалог.

Проте не склалося!

На початку червня звільнилася Вікторія Сюмар. Тепер вирішила піти Тетяна Чорновол,  парламентарі блокують законопроект про люстрацію Єгора Соболєва. Виходить, що політики знову використали громадськість лише для отримання влади і нічого не роблять, або не збираються робити для виконання своїх же обіцянок, які давалися на Майдані і які политі кров ю «Небесної сотні».

Політики, навіть в умовах війни і потужного суспільного поступу і далі, як казав один відомий діяч: «намагаються множити на нуль» громадських активістів. Це попри те, що лише дякуючи громадськості  політики прийшли до влади.  І все це лише за ради самозбереження влади під лозунгами – «Все для України» та «Україна понад усе»!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]