Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.06.2011 11:56

Правова позиція

Керуючий партнер Адвокатського об'єднання "ГОЛОВАНЬ І ПАРТНЕРИ"

Черговий приклад того, наскільки важливими і корисними можуть бути правові позиції Конституційного Суду України. Докладніше див. Кампо В.М. Правові позиції Конституційного Суду України як необхідний елемент забезпечення судово-правової реформи // Вісник

Черговий приклад того, наскільки важливими і корисними можуть бути правові позиції Конституційного Суду України.

Докладніше див. Кампо В.М. Правові позиції Конституційного Суду України як необхідний елемент забезпечення судово-правової реформи // Вісник Конституційного Суду України. – 2010. – N2. – С. 112-122

31 травня 2011 року Конституційний Суд України ухвалою у справі 2-12/2011 в ідмовив у відкритті конституційного провадження за конституційним зверненням громадянина Пономарьова Сергія Сергійовича щодо офіційного тлумачення положень частини першої статті 148               Кодексу законів про працю України.

Однак у тексті ухвали міститься важлива правова позиція. Ось цитата:

«Представництво як форма правової допомоги в суді є способом реалізації суб’єктом його прав та обов’язків у разі, якщо він з певних причин не має можливості безпосередньо взаємодіяти з іншими учасниками правових відносин. Одним із видів представництва є представництво за договором, тобто письмовою угодою, якою суб’єкт права уповноважує фізичну або юридичну особу представляти його інтереси у правових стосунках з судом і учасниками судового провадження».

Вищенаведена правова позиція Конституційного Суду України спростовує твердження частини українських суддів про те, що адвокат, який є представником сторони у процесі, не надає цій стороні правової допомоги, а отже, витрати сторони на сплату гонорару адвокатові-представнику не підлягають відшкодуванню (див. статтю судді Лисичанського міського суду Віталія Фастовця у газеті Юридичний Вісник України. № 25-26 (781-782) 19 червня – 2 липня 2010 року).

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]