Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.06.2015 19:02

Адвокат і його місце...

Керуючий партнер Адвокатського об'єднання "ГОЛОВАНЬ І ПАРТНЕРИ"

... робоче. В Україні здавна не модно "просто" виконувати приписи закону. В моді творчий підхід. Українська адвокатура, само собою, не виключення. Чого вартий нескінченний Третій з'їзд. Колеги-делегати не переплюнули ще славнозвісний англійський Д

... робоче.

В Україні здавна не модно "просто" виконувати приписи закону. В моді творчий підхід.

Українська адвокатура, само собою, не виключення.

Чого вартий нескінченний Третій з'їзд. Колеги-делегати не переплюнули ще славнозвісний англійський Довгий парламент, який не розходився з 1640 до початку 1653, але стараються,

Або ось про робочі місця адвокатів. Відповідно до Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність"  ) в Єдиному реєстрі мають бути відомості про адресу робочого місця адвоката, номери засобів зв’язку. 

Адресою робочого місця адвоката відповідно до закону є місцезнаходження обраної адвокатом організаційної форми адвокатської діяльності або адреса фактичного місця здійснення адвокатської діяльності, якщо вона є відмінною від місцезнаходження обраної адвокатом організаційної форми адвокатської діяльності. 

Закон передбачає, що  разі наявності декількох адрес робочих місць адвоката до Єдиного реєстру адвокатів України вноситься лише одна адреса робочого місця адвоката.

Все начебто ясно, але хіба можна просто взяти і виконувати норму закону?

І затверджений Радою адвокатів України Порядок ведення  ЄРАУ вже оперує поняттями "основної" адреси робочого місця.

І тепер в реєстрі стосовно деяких колег бачимо не одну, як передбачено законом,  а так звану "основну" адресу робочого місця, а крім "основної" одну чи навіть кілька "додаткових".

Не будемо гадати, навіщо знадобилася така модифікація. Варіантів може бути багато.

Питання у тому, чи личить адвокатам так поводитися з законом.



Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]