Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.12.2021 20:10

Як досягнути значних результатів у вивченні англійської мови

Помічник начальника з кадрових питань, магістр права

Публікація присвячена вивченню англійської мови

Беззаперечно, сьогодні вимога володіння англійською мовою ставиться не лише до учнів, студентів чи перекладачів. Сьогодні кожен, хто бажає реалізувати свій професійний потенціал в повній мірі просто зобов’язаний володіти англійською мовою хоча би на базовому рівні.

Вивчення будь-якої мови, зокрема англійської, нерозривно пов’язане зі з’ясуванням таких моментів:

З якою ціллю необхідно вивчити англійську мову. Мова йде про ту галузь, де Ви безпосередньо збираєтесь застосовувати англійську мову. Тобто, якщо Вам необхідно підготуватись до певного іспиту (наприклад ЗНО чи IELTS), то і навчання потрібно будувати за системою, що відповідає системі оцінювання даних іспитів. Якщо говорити про професійну сферу – потрібно обирати напрямок, який відноситься саме до вашої сфери. До прикладу: якщо Ви юрист, то Вам потрібно звернути увагу на онлайн/оффлайн курси, тренінги, посібники з Legal English або Business English, якщо Ви медичний працівник – то Medical English, якщо інженер – English Engineering.

Скільки часу Ви хочете або можете приділити вивченню англійської мови. Ідеальний варіант, це вчити англійську мову щоденно по 2-3 години. Зрозуміло, що на жаль, у зв’язку з великою завантаженістю та нестачею вільного часу важко приділити стільки часу на одну тільки англійську мову, а тому краще завести спеціальний щоденник чи програму-органайзер, де детально Ви сплануєте свій час на навчання, а саме: вивчення нових слів, опанування граматики, навички писання, аудіювання і говоріння. Є опція виділяти окремий день для окремого напрямку або ж приділяти кожному напрямку деякий час за один цикл Вашого заняття. Важливо фіксувати кожен пройдений матеріал для того, щоб розуміти прогрес свого навчання та ставити нові цілі.

Яким повинен бути Ваш фінальний результат вивчення англійської мови. Потрібно задати собі запитання про те, яких цілей Ви хочете або Вам потрібно досягти. До прикладу: Ви хочете набрати необхідну кількість балів для успішного проходження іспиту або оволодіти англійською мовою на базовому рівні (A1-A2), на рівні, достатньому для спілкування і розуміння загальної лексики (B1-B2), на рівні, що дозволяє спілкуватись і розуміти мову у Вашій професії, тощо.

Отже, вивчення англійської мови є актуальним. Не менш актуальними є знання про ефективні прийоми, що допоможуть досягнути бажаних результатів. Головне, - це почати вивчати англійську мову і не зупинятись на досягнутому, а постійно самовдосконалюватись та зростати як особистість.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]