Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.06.2010 00:02

100 днів… політ нормальний

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Азербайджані

100 днів Україна живе з новим Президентом. Куди живе Україна останні три місяці під керівництвом Віктора Януковича? Куди ми летимо чи куди сповзаємо? Важко провести об’єктивну оцінку, втім, спробую.

100 днів Україна живе з новим Президентом. Куди живе Україна останні три місяці під керівництвом Віктора Януковича? Куди ми летимо чи куди сповзаємо? Важко провести об’єктивну оцінку, втім, спробую.

Очевидний позитив є у тому, що в Україні з’явилась справжня вертикаль влади. Зрозуміло хто чим займається, хто за що відповідає і з ким про що можна домовлятись. Важко було дивитись як попередній Президент публічно примиряв колишнього Секретаря РНБО та колишнього Прем’єр-міністра вже на першому році своєї каденції.

Наступним важливим позитивним моментом можна назвати командність влади. І президент і прем’єр-міністр і губернатори грають в одній команді. В цій команді є капітан, його визнають і поважають всі. Він, у свою чергу, турбується про членів команди, не забирає у них літаки перед важливим візитом до сусідньої держави на важливі переговори, в той самий час, вимагає ефективної роботи та швидких результатів  всіх членів команди, навіть якщо ці люди є столичними градоначальниками з великими запасами гречки і захистом закону про столицю. 

Великим просуванням України уперед є і те, що з нашою державою готові сідати за стіл переговорів і у Брюсселі, і у Вашингтоні, і в Москві. Вже зараз мрія попереднього президента про безвізовий режим з ЄС перетворюється у конкретну дорожню карту. Пройшов «льодовиковий період» у відносинах з історично найважливішим для України партнером – з Російською Федерацією. Абсолютно є ненормальним ситуація, коли до України не відряджаюсь посла і не сідають за стіл переговорів, проте важливо, щоб ці відносини не переросли у «глобальне потепління».

Також варто відмітити кілька важливих моментів перших 100 днів нового курсу країни. Передусім це те, що Президент не став з плеча рубити мовне питання і чітко дав зрозуміти, що в Україні  єдина державна мова – українська! По-друге, Янукович задекларував євроінтеграцію, як незмінний курс для країни. По-третє, країна отримала бюджет і перші ознаки покращення економіки. І, врешті-решт, Україна отримала чіткий план дій. На мій погляд, як економіста, хороший план з чіткими цілями. Залишилось розробити механізми і впровадити цей план аби увійти до G20, а це і є найважчим.  Втім я переконаний, що важливіше за все будуть конкретні результати у усіх секторах і галузях економіки, в яких зацікавлена вся країна, і які так потрібні навіть не політикам з влади чи опозиції, а простому українському народу.

Юрій Гусєв

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]