Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.05.2012 20:04

Перенесення Ялтинського саміту - вибори до ВР можуть і не відбутись

Консультант з питань фінансів та бюджету Львівського регіонального відділення Асоціації міст України

Останнім часом ми є заручниками якоїсь безглуздої ситуації, яка полягає у тому, що більшість співгромадян з цілком порядних та пристойних перетворюється на прогнозистів, футурологів, віщунів, пліткарів тощо.

Останнім часом ми є заручниками якоїсь безглуздоїситуації, яка полягає у тому, що більшість співгромадян з цілком порядних тапристойних перетворюється на прогнозистів, футурологів, віщунів, пліткарів тощо.Особливо напевне та частина суспільства, що ще застала СРСР. Творять вони свої«чорні» справи на кухнях за горнятком чаю чи кави, перешіптуючись потім нароботі, транспорті, парках, скверах. І ти можеш випадково стати свідком такихрозмов. Ось в цьому і також безглуздість. Кажуть, що кількість людей, схильнихдо фантазій, особливо стрімко зростає перед якимись значущими подіями.

Свідком такого собі діалогу між двомагоре-футурологами випадково довелось стати й мені. Один з них був лисий, адругий - вусатий. Кумедні такі. Та, зрештою, постараюсь передати те, щодолинало з їхнього діалогу, коли чекав колегу в одній з кав’ярень.

Говорили то про Тимошенко, то про Януковича, топро Путіна, то про Медведєва. Згадали ЄВРО-2012, вибухи у Дніпропетровську,перенесений саміт в Ялті, розвиваючи ну вже надто конспірологічну версію:мовляв, це все якийсь таємний план світовї закуліси. А план такий, що знову зроблятьвсе, щоб утворився двополярний світ і буде відновлено дві ідеологічно різнічастини, які буцімто ворогуватимуть між собою. Але це так собі, шоу, шоу длябідних, на кшталт Шустера, бо насправді вони ніякі не вороги, а все для того,щоб сіру масу тримати в покорі.

Комп’ютеризація, інноваційні технології, продовжувалиті два хлопи свою розмову, особливо за останні двадцять років, зробили зло длялюдства. Перше – значно зросла продуктивність праці в галузі застосуванняавтоматизованих виробництв з випуску, наприклад, газонокосарок, яких вистачитьлюдству на двісті років. Обслуговує такий завод лише кілька осіб, друге – усе,від мобілки до електровоза, сягнуло межі своєї досконалості. Такий суперпрогресспричинив стрімке скорочення робочих місць, а споживання залишилось на тому жрівні. За таких умов у більшості країн безробіття лише зростає і буде зростатинадалі – в цьому одна з причин глобальної фінансово-економічної кризи. Кризи, зякої ще ніхто і не думав виходити, бо незнають як. Той з двох, що лисий, зробивприпущення, що  саме тому пішов на відпочинокСаркозі, тривають безкінечні дострокові вибори в Греції, невідомо що ще чекаєСША. Хоча ніби все нормально…

Така собі нібито економічна стабілізація дійсно відбулась,але за рахунок Китаю, який взяв на себе основний удар у 2008-2010 роках, і тонавіть він вже починає штупорити. Як наслідок позитивна ситуація, якщо ненайкраща на усій планеті, лише в одніє країни - Росії. Інфляція одна знайменших, дефіцит бюджету, зовнішній борг та золотовалютні резерви на надзвичайнопристойному рівні. Росія як держава, а також окремі її громадяни можуть дозволитисобі купити хоч цілі країни. Ось хто сьогодні замовляє музику як в Європі, вАмериці, так і навіть на Близькому Сході та Азії. Путін дозволив собі демарш неїхати на зустріч «вісімки» та на зустріч з Обамою.

Та повернімось до України. Вихід з нашої сутоукраїнської кризи лише один, продовжував той, що вусами, – тотальне відновленняручної праці, і не важливо де, як і навіщо. Хоч ліс валити, хоч замістькомбайна жито молотити. Головне, щоб з одночасною конкретною мінімізацієюоплати цієї праці. Зрозуміло, що розніжені на сонечку українські сексото-ліберало-демократине стануть ручками вугілля з шахти чи цеглу навіть на другий поверх тягати, ще йза миску пісного рису. Потрібні конкретні авторитарні засоби, щоб зібрати весьлюд до купи та заставити напружено фізично працювати, а тут вже не додемократії. Європу потрібно потихеньку, постуво готувати до таких подій, щоб несміли заглядати через наш паркан. Показати їм кузькіну мать, показати хто вхаті господар. Наприклад, перенести саміт в Ялті, а на додачу ще якогосьчиновника або двох посадити, може, навіть і з провладної партії чи Кабміну. Додепутатства допустять лише перевірених кадрів. А неперевірені і так грошей немають.Тому майже усі мажоритарні кандидати у нардепи - потенційні тушки. Народзвичайно буде незадоволений, можливо, почне бунтувати. Але це вже буде після ЄВРО-2012.На самому ЄВРО поб’ють з десяток іноземців, або підкинуть їм щось. Може, щосьдесь ще прогримить. Заборонять інтернет.

В результаті запровадять чи то комендантську годину,чи то віськовий стан, я так і не розібрав. Масу людей поселять на гарних новихстадіонах, а може, ще десь, приміром, неподалік від тих самих шахт але обов`язковоза колючим дротом. А в таких умовах, що вибори, що перевибори в кінцевомурахунку перетворюються на цілковитий анахронізм.

На «наполеглеве» прохання президента Росії Путіна,десь у серпні-вересні випустять Юлю на інвалідному візку. Хоча їй конкретно цевже не допоможе. В такому випадку замість виборів її прихильники можутьініціювати референдум, щось на зразок приєднання до Росії чи щось в цьому дусі,в знак вдячності братському російському народу, з переходом всієї господарки(включаючи землю) під єдине централізоване управління. Впринципі це і все. Алеоце і маячня якась вийшла. От видали парубки – лисий та вусатий.

Ось такі тепер чудернацькі розмови. І це замістьтого, щоб гарну українську пісню заспівати, радіти, що в нас відбудеться святофутболу. Ну от і скажіть, чи це раптом не психи якісь були?

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи