Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.05.2012 20:04

Перенесення Ялтинського саміту - вибори до ВР можуть і не відбутись

Консультант з питань фінансів та бюджету Львівського регіонального відділення Асоціації міст України

Останнім часом ми є заручниками якоїсь безглуздої ситуації, яка полягає у тому, що більшість співгромадян з цілком порядних та пристойних перетворюється на прогнозистів, футурологів, віщунів, пліткарів тощо.

Останнім часом ми є заручниками якоїсь безглуздої ситуації, яка полягає у тому, що більшість співгромадян з цілком порядних та пристойних перетворюється на прогнозистів, футурологів, віщунів, пліткарів тощо. Особливо напевне та частина суспільства, що ще застала СРСР. Творять вони свої «чорні» справи на кухнях за горнятком чаю чи кави, перешіптуючись потім на роботі, транспорті, парках, скверах. І ти можеш випадково стати свідком таких розмов. Ось в цьому і також безглуздість. Кажуть, що кількість людей, схильних до фантазій, особливо стрімко зростає перед якимись значущими подіями.

Свідком такого собі діалогу між двома горе-футурологами випадково довелось стати й мені. Один з них був лисий, а другий - вусатий. Кумедні такі. Та, зрештою, постараюсь передати те, що долинало з їхнього діалогу, коли чекав колегу в одній з кав’ярень.

Говорили то про Тимошенко, то про Януковича, то про Путіна, то про Медведєва. Згадали ЄВРО-2012, вибухи у Дніпропетровську, перенесений саміт в Ялті, розвиваючи ну вже надто конспірологічну версію: мовляв, це все якийсь таємний план світовї закуліси. А план такий, що знову зроблять все, щоб утворився двополярний світ і буде відновлено дві ідеологічно різні частини, які буцімто ворогуватимуть між собою. Але це так собі, шоу, шоу для бідних, на кшталт Шустера, бо насправді вони ніякі не вороги, а все для того, щоб сіру масу тримати в покорі.

Комп’ютеризація, інноваційні технології, продовжували ті два хлопи свою розмову, особливо за останні двадцять років, зробили зло для людства. Перше – значно зросла продуктивність праці в галузі застосування автоматизованих виробництв з випуску, наприклад, газонокосарок, яких вистачить людству на двісті років. Обслуговує такий завод лише кілька осіб, друге – усе, від мобілки до електровоза, сягнуло межі своєї досконалості. Такий суперпрогрес спричинив стрімке скорочення робочих місць, а споживання залишилось на тому ж рівні. За таких умов у більшості країн безробіття лише зростає і буде зростати надалі – в цьому одна з причин глобальної фінансово-економічної кризи. Кризи, з якої ще ніхто і не думав виходити, бо незнають як. Той з двох, що лисий, зробив припущення, що  саме тому пішов на відпочинок Саркозі, тривають безкінечні дострокові вибори в Греції, невідомо що ще чекає США. Хоча ніби все нормально…

Така собі нібито економічна стабілізація дійсно відбулась, але за рахунок Китаю, який взяв на себе основний удар у 2008-2010 роках, і то навіть він вже починає штупорити. Як наслідок позитивна ситуація, якщо не найкраща на усій планеті, лише в одніє країни - Росії. Інфляція одна з найменших, дефіцит бюджету, зовнішній борг та золотовалютні резерви на надзвичайно пристойному рівні. Росія як держава, а також окремі її громадяни можуть дозволити собі купити хоч цілі країни. Ось хто сьогодні замовляє музику як в Європі, в Америці, так і навіть на Близькому Сході та Азії. Путін дозволив собі демарш не їхати на зустріч «вісімки» та на зустріч з Обамою.

Та повернімось до України. Вихід з нашої суто української кризи лише один, продовжував той, що вусами, – тотальне відновлення ручної праці, і не важливо де, як і навіщо. Хоч ліс валити, хоч замість комбайна жито молотити. Головне, щоб з одночасною конкретною мінімізацією оплати цієї праці. Зрозуміло, що розніжені на сонечку українські сексото-ліберало-демократи не стануть ручками вугілля з шахти чи цеглу навіть на другий поверх тягати, ще й за миску пісного рису. Потрібні конкретні авторитарні засоби, щоб зібрати весь люд до купи та заставити напружено фізично працювати, а тут вже не до демократії. Європу потрібно потихеньку, постуво готувати до таких подій, щоб не сміли заглядати через наш паркан. Показати їм кузькіну мать, показати хто в хаті господар. Наприклад, перенести саміт в Ялті, а на додачу ще якогось чиновника або двох посадити, може, навіть і з провладної партії чи Кабміну. До депутатства допустять лише перевірених кадрів. А неперевірені і так грошей немають. Тому майже усі мажоритарні кандидати у нардепи - потенційні тушки. Народ звичайно буде незадоволений, можливо, почне бунтувати. Але це вже буде після ЄВРО-2012. На самому ЄВРО поб’ють з десяток іноземців, або підкинуть їм щось. Може, щось десь ще прогримить. Заборонять інтернет.

В результаті запровадять чи то комендантську годину, чи то віськовий стан, я так і не розібрав. Масу людей поселять на гарних нових стадіонах, а може, ще десь, приміром, неподалік від тих самих шахт але обов`язково за колючим дротом. А в таких умовах, що вибори, що перевибори в кінцевому рахунку перетворюються на цілковитий анахронізм.

На «наполеглеве» прохання президента Росії Путіна, десь у серпні-вересні випустять Юлю на інвалідному візку. Хоча їй конкретно це вже не допоможе. В такому випадку замість виборів її прихильники можуть ініціювати референдум, щось на зразок приєднання до Росії чи щось в цьому дусі, в знак вдячності братському російському народу, з переходом всієї господарки (включаючи землю) під єдине централізоване управління. Впринципі це і все. Але оце і маячня якась вийшла. От видали парубки – лисий та вусатий.

Ось такі тепер чудернацькі розмови. І це замість того, щоб гарну українську пісню заспівати, радіти, що в нас відбудеться свято футболу. Ну от і скажіть, чи це раптом не психи якісь були?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]