Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.05.2013 10:22

Підвищення акцизу на бензин — наступний крок до "покращення"

Засновник будівельної компанії "Акрополь Груп"

Як стало відомо, в Кабміні готується законопроект щодо підвищення акцизного збору на бензин і дизпаливо на 50%. Ініціатором його став той самий Укравтодор, який цієї весни кляли мільйони українців, пересуваючись неякісними, розбитими шляхами, що в деяких м

За даними “Комерсанту”, законопроект вже наступного тижня розглянуть на Уряді, а  невдовзі він може потрапити у Верховну Раду. Просто цікаво, чи вистачить совісті у Партії регіонів та їхньої “групи підтримки” з числа комуністів натиснути кнопку “за”?!

Хоч у цих може вистачити. Більше питань до самовисуванців-мажоритарників, від яких теж буде залежати результат голосування. Як вони будуть потім пояснювати виборцям те, що на ремонт доріг, за який вже заплачено з кишень автомобілістів, потрібні ще гроші. А потім ще, і ще...І так безкінечно!

Всі біди в Україні — від неефективного управління і від корупції, з якою ніхто не бореться. Експерти слушно зазначають, що замість примітивного збільшення поборів з громадян, влада мала б підвищувати контроль за імпортом нафтопродуктів. Бензин та дизпаливо надходять в Україну під виглядом напівфабрикатів, уникаючи оподаткування. Невже про це ніхто не знає?

Крім того, навіть якщо акциз буде підвищено та зібрано, ніхто не дасть гарантії того, що ці кошти будуть використані за призначенням — на ремонт доріг. В Україні — шалений дефіцит грошей, не вистачає коштів на першочергові соціальні виплати. Хтось сумнівається, куди саме підуть гроші від підвищеного акцизу напередодні виборів?

Ще одне вагоме зауваження — скільки б не коштував бензин в Україні, він все одно залишатиметься низької якості. Тому що це питання потребує державного втручання. А підвищення акцизу на пальне призведе ще й до збільшення “лівого” бензину та дизпалива, яке буде потрапляти в Україну нелегальними шляхами.

Нас закликають рівнятися на Європу. Ну то дайте за європейськими цінами товар європейської якості!!!

Але нинішня влада в принципі не здатна піклуватися про людей. Вона не розуміє, що таке відповідальність та професіоналізм. Ці поняття навіть не входять до її лексикону.

Мені вже доводилося писати про те, що за гроші, які віддають до бюджету українські платники податків, дешевше найняти європейські, або навіть китайські компанії, які зроблять в Україні дороги, за які не буде соромно. Українські ж “професіонали” вміють тільки оббирати народ, щоб потім половину з цих грошей розікрасти, або збудувати на них собі нові вертолітні майданчики.

Вже майже не залишається а ні здивування, а ні обурення, дивлячись на такі “рішення”. На мою думку, вони просто свідчать про ідіотизм та нездатність до адекватного сприйняття світу, що оточує, і людей, які в ньому живуть. Начебто “своїх” людей.

Поки що залишається констатувати, що невдовзі на нас чекає чергове “покращення”. За оцінками експертів, в середньому вартість бензину підніметься на 2 грн, а дизпалива — на 50 коп.

Ви готові до цього?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]