Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.04.2024 17:00

ТОП 10 корисних ШІ-інструментів для e-commerce

Співзасновник та керівник відділу «Upgrade» компанії Handmade-Hub UA

Підготував добірку з 10 ШІ-інструментів, що допоможуть розвивати e-commerce бізнес!

Штучний інтелект увірвався в наші життя швидко та неочікувано: в один момент всі не просто говорили про нього, а і почали використовувати на практиці. Попри чутки, що він скоро замінить людей, поки що штучний інтелект лише іде нам на користь: в будь-якій сфері йому можна знайти застосування. Сфера електронної комерції не є виключенням – моя команда в Handmade-Hub активно використовує ШІ в повсякденній роботі. І це дійсно допомагає пришвидшити багато рутинних задач! Тож що нам допомагає розвивати онлайн-магазини на міжнародному ринку? Розповім про 10 вузько направлених ШІ-інструментів, що можуть стати в нагоді e-comm підприємцям.

1. Writerly.AI

 

Якщо писати вдалі тексти — це не ваше, то цей інструмент створений для вас. Writerly — це програмне забезпечення зі штучним інтелектом, яке створює ідеальний контент із органічних ідей власників. Вам потрібно всього лише надати трохи інформації про вміст, наприклад, тему, ключові слова, фрази або заголовок. На виході ви отримаєте привабливий текст, позбавлений граматичних помилок.

Writerly зосереджується не лише на новому контенті. Його можна також використати для редагування та оновлення існуючих текстів, аби зробити їх більш захоплюючими та цікавими. Крім того, інструмент працює з більш, ніж 25 мовами: це допоможе усунути мовний барʼєр між вами та вашими покупцями.

Які ціни має Writerly?

- Creator AI Free — $0 на місяць.
- Creator AI Chat — $4 на місяць.
- Creator AI Studio — $14 на місяць.
- Team AI Studio — $34 на місяць.
- Nimbus AI Business Cloud — $69 на місяць.
- Stratos AI Business Cloud — $129 на місяць.
- Cirrus AI Business Cloud — $219 на місяць.

Пакети тут на будь-який гаманець: це допоможе не переплачувати за обʼєми, які ви можете так і не використати. До того ж, в деяких тарифах є функція, яка надає змогу користуватися платформою більше, одній людині – тобто за потреби ви можете підключити свою команду.

2. Neural love  

Інструмент на основі штучного інтелекту з романтичною назвою Neural love — це генератор зображень. Візуальний вміст є дуже привабливим для клієнтів і позитивно впливає на залучення та конверсію. Цей інструмент покликаний покращити та переробити ваші зображення. 

Neural love покращить старі фотографії, видаючи більш реалістичні зображення HD-якості за допомогою штучного інтелекту. Крім того, він здатен змінювати розмір ваших зображень без втрати якості. Це допоможе вашим потенційним покупцям бачити якісні фото замість розмитих. Ще однією перевагою є те, що його можна використовувати для покращення відео та аудіо.

Щоб скористатись Neural love, доведеться обрати один з наступних варіантів:

- Starter — безкоштовний пробний план;

- Subscription — підписка, яка коштує $10 на місяць за кожні 100 «кредитів», які ви використовуєте для роботи з інструментом. Такий пакет дозволить вам обробити: 100 покращень зображень, або 5 хвилин аудіо, або 50 логотипів тощо.

Загалом платформа пропонує створити власний план, в залежності від ваших потреб та кількості «кредитів», які ви плануєте придбати, тому тариф, наведений вище, — лише один із варіантів.

До того ж, на сайті вказано, що частину кожного платежу Neural love передають на гуманітарну допомогу українцям, що робить цей інструмент ще приємнішим для користування.

3. SalesForce Einstein 

SalesForce Einstein — це інструмент на основі штучного інтелекту, який надає передбачення та генерує контент. 

Як він працює? SalesForce Einstein надає прогнози щодо майбутніх подій на основі попередніх даних. Він може передбачати попит, шукати нові можливості для продажів, які задовольнять майбутні потреби клієнтів, а також вирішувати проблемні ситуації до їх виникнення.

Ціни наступні:

- Starter Suite — $25 на місяць;
- Professional — $80 на місяць;
- Enterprise — $165 на місяць;
- Unlimited — $330 на місяць;
= Einstein 1 Service — $500 на місяць.

Платформа пропонує безкоштовний пробний період для будь-якого з тарифів. До того ж, на сайті можна знайти безкоштовні навчання з навичок, повʼязаних зі штучним інтелектом.

4. Prisync

Наступним у нашому списку інструментів на основі штучного інтелекту для електронної комерції є Prisync. З його допомогою ви можете легко відстежувати ціни ваших конкурентів у режимі реального часу. Завдяки своїй гнучкій системі додаток дозволяє легко оцінювати та контролювати зміни в ціні та доступності товару. Цікаво, що Prisync може допомогти вам керувати цінами на ваші товари, щоб максимізувати прибуток, позбавивши вас від необхідності робити це вручну. 

Prisync є важливим інструментом у аналізі конкурентів, тому і ціни в нього відповідні:

- Professional — $99 на місяць;
- Premium — $199 на місяць;
- Platinum — $399 на місяць.

Для кожного з тарифів є безкоштовний пробний період довжиною в 2 тижні.

5. Looka 

Якісний логотип — важливий аспект розвитку бренду. Якщо ви не маєте дизайнерських навичок, на допомогу вам прийде інструмент Looka. Його функціонал не обмежується створенням логотипу за допомогою штучного інтелекту. Він може запропонувати фірмові набори елементів бренду, включаючи кольори, шрифти та макети. Looka може створити прості, естетичні веб-сайти, інтегровані з візуальною ідентичністю вашого бренду. Крім того, якщо ви активні в соціальних мережах, інструмент допоможе генерувати фірмовий контент, готовий до публікації.

Хоч сайт і працює на основі штучного інтелекту, він надає доволі багато варіантів персоналізації ваших брендових матеріалів. Давайте подивимось, які ж ціни на свої послуги пропонує Looka:

- Brand Kit Subscription — $96 на рік: всі брендові макети, які тільки можуть вам знадобитися;
- Brand Kit Web Subscription — $129 на рік: все, що в Brand Kit + генерація веб-сайту;
- Basic Logo Package — $20: одноразова покупка логотипу, яка включає лише 1 файл в форматі PNG;
- Premium Logo Package — $65: одноразова покупка логотипу, яка включає логотип високої якості в декількох форматах.

6. Motion

Забудьте про проблеми з плануванням разом із Motion. Цей інструмент підвищить продуктивність за допомогою штучного інтелекту, який допомагає планувати день, зустрічі та керувати керувати завданнями. Звичайно, такий інструмент підійде не тільки для бізнесу у сфері електронної комерції, Motion може стати чудовим асистентом для будь-якого підприємця.

З цим додатком ви отримаєте автоматизоване управління завданнями: Motion розставить пріоритети та додасть завдання до розкладу, щоб переконатися, що ви виконаєте все до дедлайну. Інструмент створює ідеальний графік на основі ваших зустрічей, завдань та списку справ, легко інтегруючись із популярними додатками, такими як Календар Google, Gmail, Zoom тощо. Ви можете налаштувати персоналізовані сповіщення про важливі події або завдання, які будуть тримати вас в курсі без постійного моніторингу.

Скільки ж коштує користування Motion?

- Individual (індивідуальний) — $19 на місяць;
- Team (командний) — $12 за кожного користувача у команді на місяць.

Як і в багатьох інших інструментів, Motion має безкоштовний пробний період.

7. Synthesia 

Synthesia використовує штучний інтелект, щоб створити відео-контент із тексту. У сфері електронної комерції це може знадобитися для створення інструкцій, інформування про продукт або бренд, не витрачаючи кошти на обладнання та акторів. Читати ваш текст будуть аватари, створені штучним інтелектом, які можуть генерувати контент на більш ніж 60 мовах, розширюючи охоплення глобальної аудиторії.

Які тарифи пропонує нам Synthesia?

- Starter — $22 на місяць;
- Creator — $67 на місяць;
- Enterprise — обговорюється окремо.

8. Mailchimp

Як покращити свій email-маркетинг? Звичайно, за допомогою штучного інтелекту! Mailchimp має цілий набір маркетингових функцій, які допоможуть вам оптимізувати свої компанії, підвищити зацікавленість та досягти більш ефективних результатів. Цей штучний інтелект здатен прогнозувати продуктивність, пропонуючи ідеальний час розсилки та персоналізуючи тексти. Інструмент також може створити для вас дизайни для розсилки, які матимуть професійний вигляд. Mailchimp здатен збирати інформацію про вашу аудиторію, щоб створювати більш цільові та персоналізовані компанії. Він надасть персоналізовані вказівки на основі цих даних, що дозволить максимізувати результативність розсилок.

Mailchimp пропонує наступні тарифні плани:

- Free — $0 на місяць;
- Essentials — $6.50 на місяць;
- Standard — $10 на місяць;
- Premium — $175 на місяць.

9. Buffer AI

Говорячи про електронну комерцію, не можна забувати про важливість соціальних мереж для розвитку бренду. Потоваришувати із соцмережами вам допоможе цей інструмент — Buffer AI. Він стане вашим асистентом, допоможе вам генерувати ідеї всього за кілька кліків, щоб ви могли розвивати свою присутність у соціальних мережах на різних платформах. 

Інструмент допоможе створювати публікації, описи, підписи та текстові накладення для відео, наприклад для Tik-Tok або Instagram Reels, усуваючи блок «чистого аркуша» та заощаджуючи ваш час. Buffer AI згенерує для вас хештеги, які відповідають вашій ніші, гарантуючи увагу потрібної аудиторії та підвищення залучення. Ще одне, що приваблює користувачів, — це якісне зображення та відео; саме тому цей інструмент здатен покращити якість вашого візуального контенту. Разом з Buffer AI ви зможете відстежувати ефективність публікації та отримаєте цінну інформацію про свою аудиторію, яка дозволить вам оптимізувати свою контент-стратегію.

Тарифи у Buffer AI наступні:

- Free — $0 на місяць;
- Essentials — $6 на місяць;
- Team — $12 на місяць;
- Agency — $120 на місяць.

10. LivePerson AI 

LivePerson — система чат-ботів, зосереджена на людському, розмовному штучному інтелекті для інтернет-магазинів. Вона автоматизує взаємодію з клієнтами через кілька каналів, включаючи веб-чат, електронну пошту, обмін повідомленнями, соціальні мережі та навіть голосові дзвінки. Цей інструмент використовує інформацію, яку він дізнався з мільйонів реальних розмов з клієнтами, щоб створити автентичні взаємодії.

Точних цін платформа не вказує, пропонуючи зв’язатись із ними для уточнення. 

Штучний інтелект стрімко входить у наше життя, й електронна комерція не виняток. Щоб й надалі залишатися конкурентоспроможними, власникам онлайн-магазинів важливо уміти його ефективно використовувати.

Я розповів про 10 корисних інструментів на основі штучного інтелекту, які допоможуть вам:

- створювати контент: Writerly.AI, Neural love;

- прогнозувати та генерувати контент: SalesForce Einstein;

- відстежувати ціни конкурентів: Prisync;

- створювати логотипи та інші брендові матеріали: Looka;

- планувати день та керувати завданнями: Motion;

- створювати відео-контент: Synthesia;

- покращити email-маркетинг: Mailchimp;

- розвивати присутність у соціальних мережах: Buffer AI;

- автоматизувати взаємодію з клієнтами: LivePerson AI.

Вибір інструментів залежить від ваших потреб та бюджету. Багато з них пропонують безкоштовні пробні періоди, тому ви можете протестувати їх перед покупкою. Важливо зазначити, що штучний інтелект не заміняє людський фактор, а лише доповнює його. 

Перед тим, як вибрати інструмент на основі штучного інтелекту, чітко визначте свої цілі та потреби. Ви можете протестувати кілька інструментів, перш ніж зупинитися на одному. Не бійтеся експериментувати та пробувати нові функції — це може докорінно змінити ваші погляди та підхід до вашого бізнесу.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]