Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.06.2020 10:14

Загиблий урожай 2020. Чи компенсують аграріям втрати?

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради. Експерт із питань аграрної політики

У своїх коментарях керівництво держави говорили, що готують варіанти, за допомогою яких визначить джерело надходжень коштів, передбачених для компенсацій постраждалим аграріям.

Незабаром Південні регіони України розпочнуть кампанію зі збирання зернових. Та для значної кількості господарств, котрі  внаслідок посухи втратили посіви про це можна тільки мріяти. 

Пройшло вже  3 місяці, фермери не отримують обіцяну компенсацію втрат. 

Ми, як Всеукраїнська аграрна рада ще на початку квітня запропонували швидкий механізм допомоги постраждалим регіонам. 

Ми вбачали два шляхи вирішення порушеної проблеми:

1. Підготувати та внести на розгляд Верховної Ради  України проект закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», у якому передбачити нову бюджетну програму  щодо компенсації збитків сільськогосподарських товаровиробників від несприятливих погодних умов за рахунок зменшення наполовину обсягу бюджетних призначень за бюджетною програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників».

2. Розробити та внести на розгляд Кабінету Міністрів  України проект постанови Кабінету Міністрів  України про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки сільгосптоваровиробників, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 2017 р. № 77. Вказаними змінами передбачити новий напрям використання - компенсація збитків сільськогосподарських товаровиробників від несприятливих погодних умов та доручити Мінекономіки під час розподілу спрямувати на нього не менше половини коштів, передбачених за відповідною бюджетною програмою.

Ми й надалі відстоюватимемо  питання щодо надання державної підтримки з бюджету аграріям, що втратили врожай. За цими аграріями стоять не тільки їх родини, а й великі трудові колективи і громади які значну частку коштів отримували від обробітку землі. Якщо не допоможемо зараз, втратимо в перспективні набагато більше.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]