Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.12.2013 21:33

Фінанси і призиви

Незалежний фінансовий радник

Давайте всі дуже уважно будемо відноситися до призивів, які стосуються фінансової сфери.

Зараз в Україні непроста політична та економічна ситуація, в переважній більшості українці, які знаходяться на Євромайданах по всій території нашої держави, висловлюють свою думку, що до ситуації в країні. Вони точно не стоять там за опозиційних лідерів, які є рупорами масс, які вийшли на вулицю. Люди вийшли не за Юлію Тимошенко, а за ті зміни, які вони хочуть і очікують від влади. Влада усюди однакова, вона думає тільки про себе.

 На тлі цих подій, неординарно виглядають заклики бойкотувати деякі фінансові організації. Думаю, що ці «креативні ідеї» не тільки будуть загострювати політично-економічну ситуацію, але можуть довести ситуацію до фінансового колапсу в країні. Ці «закликачі» не розуміють одного, а може навпаки все прекрасно розуміють, що якщо фінансова система почне рушитися, то вона боляче ударить по всім її мешканцям, як по тим, хто підтримує один напрямок так і по тим, хто підтримують інший напрямок розвитку країни. Це не просто бойкот товаровиробника чаю, чи печива, це є фінансова кровоносна система держави, судини якої щільно між собою зв’язані, і витік з одної судини, може ослабити весь організм.

Давайте припустимо ситуацію, коли дійсно вкладники почнуть розривати свої депозитні договори з такими банками. Потім дані фінансові установи виходять на міжбанк і починають позичати там, їх колеги одразу піднімуть ставку на кредитні кошти. Також в цей час, дані банки почнуть піднімати депозитні ставки на свої депозитні продукти. Якщо ці кроки не допоможуть,то вони звернуться до НБУ за рефінансуванням. Я впевнений, що НБУ дасть їм потрібні кошти, згадайте недавне минуле. НБУ, так, як грошей вільних нема, тупо їх надрукує у себе. Витік цих грошей до кінцевого споживача, спричинить інфляцію, що в свою чергу, вдарить по всим нам.

Кому це потрібно, нехай кожен розбирається сам, але я точно знаю, ті хто до цього закликає, тримає свої кошти в валюті, чи взагалі у цих людей гроші знаходяться не в цій країні.

Давайте всі дуже уважно будемо відноситися до призивів, які стосуються фінансової сфери.

Фінанси люблять спокій. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]