Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.02.2021 14:35

Моніторинг ТМ

Адвокатка, патентна повірена України, СЕО патентно-юридичної студії "BLACK&WHITE"

Важливість моніторингу у зв’язку із змінами в законі

Почну здалеку:

• Чи знали ви, що можна написати заперечення на подану заявку, якщо ви думаєте, що її реєстрація приведе до порушення ваших прав?

Чи знали ви, що це набагато дешевше, ніж визнавати свідоцтво недійсним у суді?

• Чи знали ви, що відтепер заперечення можна писати не коли заманеться (у продовж 2 років, поки реєструється ТМ), а всього лише у продовж перших 3 місяців з дати публікації в Бюлетені?

Щоб не бути голослівною, опишу реальний випадок з моєї практики. Імена, на жаль, мені називати заборонили і пальцем пригрозили. Отже, сьогодні без імен, але історія реальна.

Я іноді балуюсь тим, що шукаю якісь прикольні назви та «божевільні ТМ». Так ось, продивлялась я подані заявки і побачила ТМ дуже схожу на ту, що я реєструвала для свого клієнта. Моніторинг у даному випадку мені не замовляли, але наш девіз – роби більше. Побачила – написала клієнту. Підготовили та подали заперечення, а потім дізналися, що конкурент цю ТМ не тільки подав на реєстрацію, а і активно використовує та рекламує на радіо/ТБ. За запереченням подали і претензію.

Підсумок: заявку відкликали, з ротації зняли, лист з печаткою прислали, що так більше робити не будуть.

Що маємо: щоб скласти заперечення – 2 дні. Щоб скласти претензію – ще день. І на пошту зайти, лист відправити.

По секрету скажу, якщо б не ця моя особливість розважатися пошуком смішних ТМ, ніхто не може гарантувати – відмовили б вам в цій реєстрації або ні. А якщо б да? Що далі? А далі -  суд! Але перед цим були б питання: а чому так довго? А що ж так дорого? А ми точно виграємо?

Клієнту пощастило, що в мене був час бази ТМ продивлятись. Але так буває не завжди. Тому краще замовляйте моніторинг.

Всім моніторингу добра!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]