Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.02.2021 15:37

Слуги прислужилися монополістам

Експерт з питань соціальної політики

"Слуги народу" відмовилися покарати монополістів за зловживання і штучне завищення платіжок

З метою захисту українців від махінацій та зловживань монополістів-постачальників води, газу тепла, електроенергії, група депутатів винесла на розгляд Верховної Ради законопроєкт №3097.

Співавтори вказаного законопроєкту Сергій Власенко та Олександр Абдуллін, запропонували народним депутатам на законодавчому рівні зобов’язати монополістів у десятиразовому розмірі відшкодувати незаконні нарахування у платіжках.

«Ми отримали тисячі звернень від людей, які скаржилися на те, що монополісти-постачальники ЖКП періодично виставляють людям завищені платіжки, утворені не на основі договорів чи тарифів. Тобто людям свідомо завищують показники, нараховують неіснуючі борги. Цим законопроєктом ми пропонуємо надати будь-якому споживачу можливість вимагати відшкодування у 10-кратному обсязі у випадку, якщо в судовому чи позасудовому порядку буде встановлено факт завищення даних у платіжках. Ми вважаємо, що це дозволить уникнути багатьох зловживань», – переконаний Сергій Власенко.

Від високих штрафів за завищені цифри в платіжках монополістів надавачів комунальних послуг захистили представники фракції «Слуга народу», які єдині не проголосували за документ, тож законопроєкт передано на доопрацювання в комітет…

«Ми маємо повну безкарність монополістів: платіжки непрозорі й завищені. В Україні не існує системи захисту споживача і покарання тих власників компаній, які встановлюють неправдиві цифри в платіжках. Якби власники компаній-монополістів знали, що нестимуть відповідальність у 10-краткному розмірі, це могло б вгамувати їхні апетити та водночас захистити людей від грабунку. Єдина фракція, яка не підтримала цей законопроєкт, це – «Слуга народу». Вони живуть за подвійними стандартами: спочатку кажуть про турботу про українців, а самі наживаються на захмарних тарифах», – зазначив Олексій Кучеренко.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]