Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.04.2016 18:20

Змова

Експерт з питань соціальної політики

Які перспективи в Уряду Порошенка-Гройсмана?

Завдяки діяльності уряду Яценюка рейтинг його політичної сили впав майже до нуля. Тим не менше, його фракція у Верховній Раді залишається другою за чисельністю (після фракції президента). Яценюк пішов у відставку, оскільки цього вимагало суспільство. 

Однак його фракція «Народний фронт» разом з фракцією Блоку Петра Порошенка відмовилися розробляти новий, чесний курс розвитку країни, як пропонувала, зокрема, фракція «Батьківщина». 

Вони затягнули до нової коаліції «тушок», домовилися з олігархами і понад два тижні ділили портфелі і країну «на двох». У підсумку вони «роздули» уряд (чого варті лише 6!!!! віце-прем’єрів) і банально працевлаштували своїх, потрібних людей на посади. За квотами Яценюк зберіг за собою ключових міністрів – МВС, юстиції тощо. 

Таким чином «доданки» у цьому рівнянні лише помінялися місцями, а сума, як відомо, залишилася сталою. Про народ знову ніхто не дбатиме!

Голосування за новий уряд стало яскравим підтвердженням ОЛІГАРХІЧНОЇ ЗМОВИ в парламенті. Голоси дали фракції БПП, НФ – і «Відродження» і «Воля народу», сформовані з колишніх регіоналів. При цьому були допущені грубі регламентні порушення. Фактично голосування за новий уряд відбулося в такий спосіб, що об Конституцію просто обтерли ноги.

«Батьківщина» готує подання до Конституційного суду України щодо неконституційності призначення уряду та звертається до демократичних сил у парламенті підтримати цей позов.

Фракція партії «Батьківщина» ініціює створення Тимчасової слідчої комісії ВРУ щодо оцінки корупційних дій уряду Арсенія Яценюка. Відповідний законопроект, якій регламентує діяльність тимчасових слідчих комісій вже розроблено і подано до парламенту. Після ухвалення цього закону має бути створено ТСК, яка матиме спеціальних слідчих прокурорів, які будуть конкретно розглядати кожну корупційну копійку: як заробляли на крові, як знищували ВСУ, як відмивали гроші на найвищих посадових рівнях.

Фракція «Батьківщина» зробила все можливе, щоб зберегти єдність в країні і створити нову коаліцію, яка би справді дбала про людей і розвиток української економіки. «Батьківщина» визначила 5 пріоритетних напрямків і запропонувала потенційним партнерам по коаліції ухвалити розроблені під ці вимоги законопроекти.

Однак БПП і Народний фронт відмовилися це робити, натомість вступили в змову з олігархами.

У такому випадку «Батьківщина» ухвалила єдино правильне рішення перейти в європейську демократичну опозицію.

Лідер «Батьківщини» вважає, що парламент не засвоїв уроків попередньої коаліції. У сесійній залі Ради не було дискусії щодо помилок уряду Яценюка. Програму дій уряду нового Кабміну також ніхто не розробляв і не обговорював. А справжньою метою ухвалення «пустого за змістом документу на декількох сторінках» було отримання річного імунітету для нового складу Кабінету Міністрів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]