Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.05.2024 09:49

Топ-3 інсайти про актуальний рослинний дизайн в офісі

СЕО ZIKZAK Architects

Рослини в офісі – це не просто декоративні елементи. Вони виконують ряд важливих функцій, доповнюють естетику та формують здорову й енергійну атмосферу на робочому місці

Впорядкування зелених композицій – кропіткий етап у дизайні інтер’єру офісного простору, на якому не варто нехтувати професійним підходом.

Читайте відповіді на топ-3 найпоширеніших питання про рослинні композиції в офісах. 

Чому включення рослин у дизайн офісу є важливим?

Покращення якості повітря

Рослини діють як природні очищувачі повітря, поглинаючи шкідливі забруднювачі та виділяючи кисень у повітря. Насадження живих рослин в офісі поліпшує якість повітря в приміщенні, знижує ризик респіраторних захворювань і покращує загальне самопочуття співробітників.

Естетика

Рослини додають природної зелені та свіжості до стриманих офісних приміщень, створюють естетично привабливе середовище як для співробітників, так і для клієнтів.

Підвищення продуктивності

Численні дослідження демонструють, що живі рослини в робочому середовищі здатні підвищувати продуктивність і креативність, а також знижують рівень стресу. Природні елементи сприяють відчуттю гармонії, формуючи атмосферу  для концентрації та ефективності роботи.

Зниження рівня шуму

Рослини за рахунок великої площі поверхні листя мають здатність поглинати звук, знижуючи рівень шуму в офісах з відкритим плануванням і покращуючи акустичну атмосферу. Таким чином рослини сприяють тиші й комфорту та, відповідно, зосередженій роботі. 

Дизайн офісу ZIKZAK Architects

Які  види рослин найкраще використовувати для офісних приміщень?

Обираючи рослини для офісних інтер'єрів, важливо звертати увагу на сорти, які не потребують особливого догляду, витривалі та толерантні до низького рівня освітлення в приміщенні. Невибагливі та стильні рослини для офісів, які я б радила використовувати як одиночні, або ж як частину рослинної композиції, це філодендрон, калатея, аспленіум, спатіфіллум, аспарагус, шеффлера, фікуси, сансевієрія, антуріум, хедера, цисус, епіпремнум, есхінантус. Усі вони прості в догляді та компонуються за принципом різноманітності висоти й однакового придатного складу грунту. Мають безліч підвидів, які відрізняються кольором, формою, текстурою. 

Дизайн офісу ZIKZAK Architects

Які зараз тенденції в  рослинному дизайні офісів та чому важливо слідувати їм?

Попит на рослинний дизайн продовжуватиме зростати, змінюються тенденції, які формують спосіб включення рослин в офісні інтер'єри.  Наразі можу відзначити такі актуальні тренди в фітодизайні:

Фокус на рослинному дизайні

Дизайнери креативно включають рослини в інтер'єр офісів, використовуючи трендові композиції, стильні кашпо, декоративні горщики для підвищення візуальної привабливості приміщень. Навіть наймінімалістичніший та найлаконічніший офісний інтер’єр можна обіграти за допомогою акцентної рослинної композиції, яка привнесе концептуальності та сторітелінгу в нейтральне офісне тло. 

Робочі місця з рослинами

Інтеграція рослини безпосередньо в офісні меблі та робочі місця стирає межі між природою та штучним середовищем, підтримує тренд на рослинний дизайн і людиноцентричність на робочому місці. 

Імітація диких рослинних насаджень

Гарячим є тренд на зумисне хаотичні, наче створені лише природою, без втручання людини, рослинні композиції. Такий прийом додає невимушеності, легкості та відчуття максимального зближення з природою, навіть не покидаючи офісу. 

Дизайн офісу ZIKZAK Architects

Ми аналізуємо причини виникнення тієї чи іншої тенденції, її потенціал до подальшого спаду чи розвитку. Уже потім вирішуємо, включати її у свою проєктну практику чи ігнорувати. І от живі рослини – це тенденція, яка буде тільки набирати обертів і лишатися актуальною ще довгий час. Включення довгограючих тенденцій формування рослинних композицій не тільки покращує естетичну складову офісних приміщень, але й демонструє, що бізнес іде в ногу з часом, прагне створити для співробітників та клієнтів максимально комфортне й привабливе робоче середовище. 

Інноваційні індивідуальні рішення, за допомогою яких рослини бездоганно інтегруються в офісний інтер’єр, сприяють естетиці, продуктивності та комфорту на робочому місці.

Відправити:
Теги: ZIKZAK Architects
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи