Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.08.2020 11:02

Чи мають право лікарі прийняти вас без декларації?

Юрист, адвокат, керуючий партнер Юридичної компанії "Grishakov Law Company"

Приватні заклади охорони здоров’я зобов’язані прийняти вас беззаперечно.

З лікарнями, що фінансуються з бюджету – складніше, адже до лікаря вторинної ланки вас має направити саме сімейний лікар.

На період карантину закладам, що надають первинну медичну допомогу Міністерство охорони здоров’я рекомендувало приймати пацієнтів, навіть якщо немає декларації. МОЗ зіткнулося з ситуацією, коли все ще велика кількість українців не підписали декларації з сімейними лікарями. Втім,  головний санітарний лікар закликає виправляти ситуацію та підписувати декларацію зі своїм сімейним лікарем.

На період карантину Міністерство охорони здоров’я рекомендувало збільшити кількість лікарів у центрах первинної медико-санітарної допомоги, які б могли приймати пацієнтів з симптомами коронавірусу без підписаної декларації.

Пам’ятайте, що при наявності симптомів коронавірусу - високої температури, болю у грудях, сухого кашлю і ускладненого дихання, ви повинні невідкладно звернутися за медичною допомогою, зокрема - викликати екстрену медичну допомогу.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]