Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.06.2019 21:47

Освітній порядок денний парламенту нового скликання

Пропозиції щодо переліку першочергових законопроектів

1. Нова редакція закону про повну загальну середню освіту.

2. Нова редакція закону про професійну (професійно-технічну) освіту.

3. Закон про національну систему кваліфікацій.

4. Нова редакцію закону про вищу освіту, включаючи нову модель управління, фінансування, статус закладів вищої освіти + зміни до Податкового кодексу України + зміни до Бюджетного кодексу України.

5. Закон про освіту дорослих.

6. Зміни до Закону України «Про освіту» щодо гарантованого розміру щомісячної надбавки за престижність педагогічної праці в розмірі 30 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати) педагогічним та науково-педагогічним працівникам закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої освіти + паралельно під час підготовки проекту Державного бюджету України на 2020 рік та наступні роки передбачати необхідне фінансування задля реалізації нової норми закону про освіту щодо гарантованого розміру щомісячної надбавки за престижність педагогічної праці в розмірі 30 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).

7.Зміни до розділу ХII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про освіту" щодо усунення розбіжностей в законодавстві стосовно розміру посадового окладу педагогічних працівників найнижчої кваліфікаційної категорії з метою запровадження єдиного положення щодо посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії в розмірі трьох мінімальних заробітних плат, як в "тілі" закону, так і в Прикінцевих та перехідних положеннях, та встановлення терміну практичної реалізації відповідної норми - не пізніше 2023 року.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]