Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.10.2017 19:05

5 важливих запитань клієнту

Маркетингові комунікації. PR. SMM. Digital

Правильні запитання вберігають нас від багатьох проблем у комунікації. Часто ми не знаємо як/забуваємо/соромимося/лінуємося ставити правильні запитання, а саме вони – ключ до успішного виконання проекту чи задачі.

Правильні запитання вберігають нас від багатьох проблем у комунікації. Часто ми не знаємо як/забуваємо/соромимося/лінуємося ставити правильні запитання, а саме вони – ключ до успішного виконання проекту чи задачі.

Пропонуємо вам 5 важливих запитань, які допоможуть уникнути непорозумінь з клієнтом у майбутній співпраці.

 

1. Які ваші основні бізнес-цілі на даному етапі?

Це важливий момент, про який потрібно запитувати. Адже такі PR-показники як охоплення і позитивний імідж можуть виявитися марними, якщо клієнт, скажімо, хоче збільшити рівень продажів. Вас могли найняти, щоб підвищити впізнаваність бренду, але поцікавтеся, навіщо це бренду? Яка кінцева мета клієнта?

 

2. Як на вашу думку  PR  допоможе досягти цих цілей?

Клієнт не завжди розуміє, як саме працює PR, чим ви можете допомогти, які рішення пропонує PR-агенція саме у його сфері. Поцікавтеся його очікуваннями, поясніть, що ви можете зробити виходячи з його сподівань.   

 

3. Як ви обраховуєте успіх?

Визначення успіху потрібно узгоджувати ще до початку співпраці. «Ви хочете більше охоплення? На 15% на місяць чи на 50%?» – обговоріть всі ключові показники у цифрах та з дедлайнами заздалегідь.

 

4. Хто приймає рішення та як затверджуються ідеї?

Коли «на кухні надто багато кухарів» це ускладнює процес усім. Часто так трапляється навіть із здавалося б незначними справами, як опублікувати нову замітку в блозі чи пост у соцмережі. Якщо ви будете надсилати матеріал для затвердження всім менеджерам компанії ризикуєте отримати десятки суперечливих коментарів або не отримати відповідь взагалі – жоден з варіантів не радує. Щоб уникнути непорозуміння та вчасно затверджувати матеріали ви повинні співпрацювати з 1-2 представниками клієнта.

 

5. Хто ваша цільова аудиторія?

Перш ніж пропонувати будь-які ідеї потрібно розібратися, до кого ви повинні достукатися. Тільки після цього формується стратегія, обирається стиль спілкування з аудиторією.  


Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]