Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.03.2008 23:27

Нема голови - нема репутації

Маркетингові комунікації. PR. SMM. Digital

Не можу пройти осторонь двох подій, які відбулися нещодавно. Обидві напряму пов’язані з репутацією.

Не можу пройти осторонь двох подій, які відбулися нещодавно. Обидві напряму пов’язані з репутацією.

Перша – трагічна. Незрозуміла ситуація навколо People Net, який нібито повів себе, як не добросовісний Клієнт. Просто кажучи – кинув, аж 40 різних компаній не заплативши за послуги. Звичайно ж бо тепер ці люди хочуть отримати свої гроші. Пишуть відкриті листи.

Друга історія комічна – Третій загальноукраїнський з’їзд Депутатів всіх рівнів Сєвєродонецку. «Це було жахливо» - так пише у себе на блозі журналістка Маряна П’єцух. Думали не головою і робили для галочки. Все. Починаючи з туалетів закінчуючи аеропортом. «Прибыв в луганский аэропорт и пройдя регистрацию на свой чартер, мы с удивлением обнаружили, что наш самолет взлетел прямо у нас на глазах», пише ще один учасник прес-туру. І лише істерика представників прес-служби Партії Регіонів: «Вы что, не понимаете, что вы делаете с Партией регионов? Вы же сводите на нет все усилия, затраченные на проведение съезда!» змінила ситуацію. Літак повернули, але «осадочок остался».

Я на 100% впевнений, що People Net не буде проводити ніякої антикризової комунікації. Тому, що а) у компанії немає на це грошей, б) вони досі ніяк не відреагували на заяву навіть на власному сайті. І Партія регіонів теж нічого не буде робити. Здається у них традиція така - «позоритись».

Відсутність голови – прямий шлях до втрати репутації. І Бог з репутацією цього Піплнету чи регіоналів. Фішка в тому, подібними діями підривається репутація цілих категорій.

Я на сто відсотків впевнений, що після історії з оператором 3G медіа почнуть працювати за принципом «Вечером деньги – утром стулья». Тому, що People Net поставив під сумнів репутацію Клієнтів. Я на сто відсотків впевнений, що сєвєродонецький з’їзд – це ще один привід ставитись до української політики, як до шоу, а не бізнесу (в сенсі справи).

Дай Боже, щоб я помилявся. Особливо, щодо першого. Політика мене давно не цікавить. Я люблю балет.

Теги: pr
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]