Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.05.2017 18:04

Місто засинає – прокидається мафія

Директор недержавного аналітичного центру "Українські студії стратегічних досліджень"

У грудні 2017-го Київ мав би покінчити з найогиднішою в своїй історії кабальною угодою щодо концесії тепломереж та теплогенерації кампанією "Київенерго", що перебуває в орбіті відомого соратника Віктора Януковича – Ріната Ахметова. Угода набула чинності ще


У грудні 2017-го Київ мав би покінчити з найогиднішою всвоїй історії кабальною угодою щодо концесії тепломереж та теплогенераціїкампанією "Київенерго", що перебуває в орбіті відомого соратникаВіктора Януковича – Ріната Ахметова. Угода набула чинності ще далекого 2001року і обіцяла містянам багато "покращень" і справедливих тарифів. Щоотримали – кожен може відчути на собі.

Очевидно, що продовжувати угоду зкомпанією, яка належить донецькому олігарху, як мінімум аморально. Але оскількипро мораль у нашій політиці говорити не прийнято, тим паче, коли йдеться пробізнес-партнерів Банкової – варто було б поговорити про інтереси міста тамістян:


- Проаналізувати, що місто недбало (якщо таке є) і що втратило внаслідокдії угоди;


- Здійснити повний публічний аудит;


- Визначити подальшу стратегіюрозвитку енергосектору;


- Притягнути до відповідальності винних, що призвели доукладення кабальної умови, втрати містом своїх акцій у "Київенерго"(а їх було понад 12,7%);


- З'ясувати, як комунальні загальноміську електромережіотримали Донецьку прописку та перекочували у приватну власність;


- Вияснити, чомумісто отримує з монополіста, який заліз у приватні кишені кожного киянинамізерні платежі у бюджет (десь на рівні середнього кіоску або кооперативубабусь, що продають зернята біля метро).


Звісно, тут потрібен ретельний аналіз,стратегічне планування, соціальна відповідальність, а відтак – зважене рішення.Щоби 31 грудня 2017 року, коли угода припиняє дію, Київ не опинився білярозбитого корита, а очільники міста під приводом енергетичного колапсу йзамерзання киян не просили донецьких братів "княжити далі", фракціяВО "Свобода" в Київраді ще у січні запропонувала системне стратегічнерішення, яке передбачає поступове повернення контролю міста над теплогенерацієюодразу після закінчення опалювального сезону навесні 2017 року. У відповідьпредставники КМДА через три місяці запропонували свій план дій, який передбачаєпродовження договірних відносин із "Київенерго" щонайменше до квітня2018 року. До того ж готують громадську думку про невідворотність продовженняконцесії, а, можливо, ще гірше – втрату найціннішого міського активу за борги(неможливість компенсувати міфічні невід'ємні покращення з боку"Київенерго"). Й оскільки ми виходимо у фазу літнього відпочинковогорежиму, а тепло у трубах та великі платіжки нині не головна турбота, влада хочекавалерійським наскоком усупереч здоровому глузду протягнути потрібне рішенняуже на найближчій сесії Київради 18 травня.


Розумію, що без активної участігромади (журналістів-розслідувачів, активних містян, небайдужих народнихдепутатів) навряд чи вдасться відстояти найцінніший міський актив. Мафія ужедосягла позитивних для себе рішень двох комісій, керованих, на жаль, позірноопозиційними депутатами (ЖКГ та власності), тому дії та реакція громадипотрібні вже. В інакшому разі, коли місто спатиме, в ньому й далі пануватимемафія. Для того, щоби не бути голослівним, друкую проект рішення"Свободи" з цього питання:


Screenshot at трав. 12 17-26-37.png


Screenshot at трав. 12 17-27-01.png


Альтернативний проект влади


Screenshot at трав. 12 17-52-16.png

Screenshot at трав. 12 17-52-30.png



Screenshot at трав. 12 17-28-14.png


та пропозиціїфракції "Свобода" щодо подальших кроків:


viber image.jpg


viber image2.jpg


Так само нагадую владі, що єміська петиція, яка набрала необхідну кількість голосів; вона вимагаєповернення теплогенерації в комунальну власність. Для того, щоби знятизвинувачення у затягуванні "Свободою" необхідного рішення, що, надумку влади, може призвести до опалювального колапсу взимку, зазначу, що мирозпочали цю дискусію ще за рік до закінчення терміну угоди. Так самопереконаний, що за інтенсивної роботи (а не її імітації) усі проблемні питання– організаційні, фінансові, юридично-правові – можна й потрібно ухвалити допочатку опалювального сезону, тобто до вересня 2017 року.


Розумію, що мафія,особливо якщо вона донецька, вважає себе безсмертною. Але Київ вже добренавчився долати й донецьких бандитів, і "трактористів" із "шахтарями"...


P.S. Щойно почав публічну дискусію щодо "Київенерго" – як до менеодразу прийшов слідчий із УБЕЗ. Зауважте: до мене, а не до РінатаЛеонідовича... P.P.S. Щоби не закінчувати на сумному хочу нагадати однуісторію. Моїм першим депутатським запитом у грудні 2012 року був запит щодосхем Курченка. Тоді це прізвище і його схеми були табуйованими навіть у"найчесніших" ЗМІ. Текст запиту, підписаний моїм ім'ям, підготував журналіст"Інтерфаксу" Роман Іванченко, який не побоявся кинути виклик мафії.Що було далі, ви знаєте...

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи