Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.01.2017 15:26

Виїзд нерезидента з України на власному авто з “тимчасовими" номерами

Адвокат, практика в галузі корпоративного, господарського, адміністративного, земельного, трудового, сімейного та кримінального права

Статтею 380 Митного кодексу України передбачається право громадян-нерезидентів, які перебувають на законних підставах на території України, ввозити на строк до одного року

     Статтею380 Митного кодексу України передбачаєтьсяправо громадян-нерезидентів, якіперебувають на законних підставах натериторії України, ввозити настрок до одного рокуна митну територію України транспортнізасоби особистого користування,які непідлягають письмовому декларуванню тазвільняються від подання документів,що видаються державними органами,уповноваженими здійснювати видиконтролю, зазначенимиу статті319цьогоКодексу. Пропуск таких транспортнихзасобів через митний кордон Україниздійснюється без застосування до нихзаходів гарантування, передбаченихрозділом Х Кодексу.

Змоментуввезення такого транспортного засобувУкраїну та отримання дозволу митногооргану вонизнаходятьсяу митномурежимі тимчасового ввезення.

Вищевказанітранспортні засоби особистого користуванняможутьвикористовуватися на митній територіїУкраїни виключно громадянами, які ввезлизазначені транспортні засоби в Україну,для їхніх особистих потреб.Такі транспортні засоби не можутьвикористовуватися для цілей підприємницькоїдіяльності в Україні, бути розкомплектованічи передані у володіння, користуванняабо розпорядження іншим особам.

Порядкомдержавноїреєстрації (перереєстрації), зняття зобліку автомобілів, автобусів, а такожсамохідних машин, сконструйованих нашасі автомобілів, мотоциклів усіх типів,марок і моделей, причепів, напівпричепів,мотоколясок, інших прирівняних до нихтранспортних засобів та мопедів(ПостановаКМУ № 1388 від 07.09.1998р.) передбаченообов'язокдержавної реєстрації транспортнихзасобів, тимчасово ввезених на митнутериторію України для власногокористування більш як на два місяці.Після реєстрації такого транспортногозасобу видаються номерні знаки на часзнаходження його в Україні.

Статтею112 Митного кодексу України передбачається,що митнийрежим тимчасового ввезення,в якому знаходиться ввезений нерезидентомтранспортний засіб,завершується шляхом реекспорту товарів,транспортних засобів комерційногопризначення, поміщених у цей митнийрежим, або шляхом поміщення їх в іншиймитний режим, що допускається цимКодексом.

Такимчином, длявиїзду із України нерезидентуна власному авто з “тимчасовими”українськими номерами потрібноздати такі номери до відповідного органута припинити режим тимчасового ввезення. Виїзд нерезидентом за межі територіїУкраїни буде здійснювать на номернихзнаках, отриманих при в'їзді на українськутериторію.

Дотого ж звертаю увагу, що після закінченнястроку тимчасового ввезення, відповіднодо Постанови КМУ № 1388від 07.09.1998р.,транспортнізасоби вважаються незареєстрованими.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи