Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.01.2018 14:08

Як Житомирщині заробити на продажі комунального майна?

Ексгенеральний директор ДП «СЕТАМ»

Містам завжди потрібні кошти. При цьому, завжди є резерви у вигляді надлишкового майна. Треба вирішити організаційне питання: продати чесно, відкрито та вигідно. Саме вирішення цих питань й бере на себе ДП "СЕТАМ".

Житомирщина з нами

16 січня 2018 року відбулось підписання меморандуму про співпрацю та партнерство з організації та проведення електронних торгів з Житомирською обласною радою.

"Ми розпочинаємо процес продажу комунального майна в області, який буде проводитися на відкритих і чесних торгах. Сьогодні перший етап цього процесу, на якому ми підписуємо меморандум з державним аукціоном і чекаємо на хороші результати", – зазначив перший заступник голови Житомирської облради Сергій Крамаренко.

3.jpg


Й мені дуже приємно, що приєдналася саме Житомирська обласна рада, оскільки мені довелось майже рік пропрацювати у цьому регіоні.

Ми пропонуємо безкоштовну реалізацію непрофільних активів кошти з яких допоможуть громадам розвивати область і впроваджувати реформи.

Я думаю, що Житомирщина дуже скоро зможе переконатися в ефективності нашої співпраці. 

Як реалізувати непрофільні активи

Щоб купити щось потрібне, місту чи селищу слід продати щось непотрібне. У громади обов'язково є надлишкове майно. Воно роками засмічує баланс. Його не можливо експлуатувати. Та ще й потрібно витрачатися на його утримання, охорону й інвентаризацію.

Замість цього таке майно логічніше продати.

Що це може бути? Приміщення комунальних підприємств та установ, застаріла техніка, будівельні матеріали тощо.

Виникає питання -як заробити на продажу максимальні кошти?

Роками місцева влада йшла найпростішим шляхом -давала оголошення у місцевій пресі. Проте, на жаль чи на щастя, проте епоха паперової преси відходить у минуле. У бізнесменів немає часу та бажання гортати сторінки в пошуках потрібних товарів. Тож наклади місцевих газет зменшується, а ступінь донесення потрібної інформації до цільової аудиторії -підприємців -невеликий.

Й в такому випадку стає в пригоді система електронних торгів OpenMarket (ДП "СЕТАМ"). Наша аудиторія набагато ширше будь–якого ЗМІ. На сьогодні у нас зареєстровано 44 005 користувачів, а всього у торгах взяли участь 214 521 учасників. При цьому, це випадкові люди. А мотивовані учасники торгів, що саме й шукають потрібні товари. 

Вигода від співпраці

Продаж за оголошенням мають суттєвий недолік -сталу ціну.

На противагу цьому, аукціон передбачає змагальність. І, як наслідок, зростання ціни. Статистика свідчить, що середнє зростання в нас -11%.

Важлива перевага також полягає у тому, що система СЕТАМ повністю нівелює людський фактор від прийняття важливих рішень з оцінки майна. Якщо простіше, то тепер комунальне майно неможливо продати кумові задешево. Об'єкт отримає лише той, хто сплатив найбільше.

Систему неможливо зламати або підтасувати: інноваційна криптографічна система блокчейн, унеможливлює будь–яке стороннє втручання в хід аукціону.

А головне -використання системи абсолютно безкоштовне для місцевих органів влади.

Тож я впевнений, що тепер громади Житомирщини зможуть суттєво збільшити свої доходи завдяки співпраці з OpenMarket (ДП "СЕТАМ").

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]