Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.11.2017 11:32

Відбулися статутні зустрічі найбільшого гуманітарного об'єднання

Професійна благодійність

Минулого тижня, 6-11 листопада, в Анталії (Туреччина) відбулася масштабна подія, яка мала на меті окреслити майбутнє найбільшого в світі гуманітарного об’єднання – Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Це Статутні зустрічі представників Руху, в яких взяли  участь понад 900 делегатів з 188 національних товариств Червоного Хреста або Червоного Півмісяця, Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФТЧХ і ЧП), а також Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ). Делегацію від Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) представили Президент Іван Усіченко, Генеральний директор Лілія Білоус та молодіжний координатор Марина Кожедуб.

з колегами з Люксембургзького Червоного Хреста.JPG

Статутні зустрічі традиційно складалися з двох окремих подій:

  • 21-а Сесія Генеральної Асамблеї МФТЧХ і ЧП. Генеральна Асамблея – це вищий керівний орган МФТЧХ і ЧП, до якого входять 190 членів – національних товариств Червоного Хреста або Червоного Півмісяця.
  • Рада Делегатів – орган, в який входить також і МКЧХ. Рада Делегатів приймає рішення, що стосуються усього Руху в цілому.

6 листопада під час Генеральної Асамблеї був обраний новий Президент Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Ним став Франческо Рокка, Президент Італійського Червоного Хреста. Вибори пана Рокка припали на особливий період для МФТЧХ і ЧП, а також усього гуманітарного співтовариства. Гуманітарні організації реагують на численні і комплексні глобальні виклики, намагаючись забезпечити найголовніші потреби людей, які опинилися в складних обставинах, при цьому маючи обмежені бюджети. Новий Президент, його бачення і напрацювання, зіграють визначну роль у забезпеченні ефективної допомоги з боку національних товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця найбільш вразливим людям.

Також були обрані 4 Віце-Президенти МФТЧХ і ЧП – Абдул Азіз Діалло (Сенегал), Мігель Анхель Віллароел Сьерраальта (Венесуела), Чен Жу (Китай) і Керем Кінік (Туреччина) – і склад Правління МФТЧХ і ЧП, до якого були обрані 20 національних товариств.

На засіданні Генеральної Асамблеї виступив Президент Товариства Червоного Хреста України Іван Усіченко. З метою привернути увагу до ситуації в України міжнародної спільноти Президентом були окреслені основні гуманітарні проблеми та виклики в нашій країні та висловлена вдячність червонохрестній спільноті за суттєву допомогу Товариству в наданні допомоги внутрішньо переміщеним особам зі сходу України.

Делегація Товариства в рамках події провела 24 білатеральних зустрічі з представниками інших партнерських національних товариств. Серед них, зокрема, зустрічі з товариствами Червоного Хреста або Червоного Півмісяця Туреччини, Ірану, Пакистану, Китаю, Швейцарії, Катару, Ізраїлю, Польщі, Люксембургу, США, Австрії, Німеччини. Мета таких білатеральних зустрічей – привернути увагу до потреб людей в Україні з числа найбільш незахищених верств населення та постраждалих від збройного конфлікту. Важливим результатом однієї з таких зустрічей стало підписання Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між Товариством Червоного Хреста України та Іранським Червоним Півмісяцем.

Серед проведених білатеральних зустрічей делегація ТЧХУ зустрілася з приймаючою стороною – Турецьким Червоним Півмісяцем. Президент Товариства Іван Усіченко і Президент Турецького Червоного Півмісяця доктор Керем Кінік обговорили подальшу співпрацю в гуманітарній сфері і також, з огляду на обрання Президента Турецького Червоного Півмісяця на пост Віце-Президента МФТЧХ і ЧП по європейському регіону, приділили особливу увагу гуманітарним проблемам в регіоні та шляхам їх вирішення.

На Статутних зустрічах учасники обговорили також такі актуальні проблеми, як сучасна міграція і забезпечення безпеки та допомоги мігрантам, ядерна зброя та шлях до її ліквідації, охорона здоров’я та забезпечення психосоціальної підтримки постраждалим від збройних конфліктів або природних катастроф та інші. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]