Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.11.2015 11:42

Пенсії "богів" і "нищебродів"

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Як зазначає "Сегодня", то з 12 млн чоловік одні отримують мінімальні 1074 грн на місяць, інші - чи не 16 тис. грн. Хто це?

Я вже n -кількість разів наголошував на корупційних схемах української влади у будь-яких сферах діяльності. Цього разу мене зацікавив аналіз Пенсійного фонду та Державної служби статистики про виплату пенсій громадянам України. За їх підрахунками кожен третій українець - пенсіонер, всього їх більше 12 млн чоловік. Як зазначає "Сегодня", то з 12 млн чоловік одні отримують мінімальні 1074 грн на місяць, інші - чи не 16 тис. грн.

На сайті "Антикор" зазначається, що 77% пенсіонерів, або троє з чотирьох, отримують пенсію за віком (на сьогодні це 60 років для чоловіків і 57,5 ??років для жінок, які не мають жодних вікових пільг при виході на пенсію - служба в армії, шкідливі умови праці, вислуга років ). А таких пільговиків приблизно 6% або кожен 17-й. Ще 11% (кожен дев'ятий пенсіонер) - це інваліди. Кожен 20-й отримує пенсію по втраті годувальника (вона може бути більше власної). І менше 1% - ті, хто собі пенсію не заробив, але держава доплачує їм до прожиткового мінімуму для непрацездатних, це 1074 грн (така норма введена в 2014 р).

Гідними можна назвати пенсії у прокурорів (до 7000 грн), прийнятними - у чорнобильців, учених і держслужбовців (3-4 тис. грн). І мізерний відсоток пенсіонерів - це народні депутати і судді - мають суперпенсії по 15-16 тис. грн (нагадаємо, їм зараз платять максимум 10740 грн, але з кожним підвищенням соцстандартів їх пенсія зростає автоматично).

Як свідчать статистичні дані і соцдослідження різних інститутів середньостатистичний портрет українського пенсіонера виглядає так: це жінка, тому що, за статистикою, 60-річних і старше жінок у нас вдвічі більше, ніж чоловіків. При цьому більше 50% таких дам самотні: вони вдови або розлучені. До речі, більшість українців-пенсіонерів стверджують, що їм на життя вистачає, і лише кожен шостий, це самотні городяни, у яких немає "дачно-городнього" підмоги, вважають свою пенсію недостатньою.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]