Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.10.2015 15:20

"Свято нескорених"

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Україна - не та держава, яка забуває здобутки своїх предків.

Дорогі співвітчизники, Україна зробила ще один кроку бік знищення совкової ідеології. За рішенням Президента та підписаним указомпро заснування нового свята, День захисника України тепер буде відзначатися 14жовтня. Щодо дати, яка прижилася у родинах нашої країни, то 23 лютого назавждизникне з календарів наших громадян. Адже святкувати щось із країною, яка намагаєтьсязнищити нашу державу, яка губить долі наших дітей, український народ ніколи нестане.

З цього дня, коли українці вперше вітають своїхрідних, сміливих і нескорених героїв 14 жовтня, починає писатися нова історія сучасності,яка переплітається з подвигом наших військових на Сході. Бійці АТО, нащадкиславетних козаків, демонструють силу незламного духу, захищаючи нашу землю відзазіхань агресора, віддають життя за мир, спокій та добробут Батьківщини. Всянація висловлює подяку за можливість жити у незалежній, вільній та територіально-ціліснійдержаві воїнам АТО і їх родинам. Цей день має закласти у головах народу фундаментпостійного шанування військових традицій та сприяння подальшому зміцненнюпатріотичного духу в суспільстві.

Хотів би зазначити, що спроби змінити датунаціонального свята та викоренити із землі української  совкову ідеологію та традиції часів СРСРнамагався ще третій президент України Віктор Ющенко. Одним із підходящих датвін вважав 29 січня "День подвигу героїв Крут", але, на жаль, ініціативабула не підтримана.  

Людина тісно пов'язана з минулим свого народу, йогоісторією. Знання свого родоводу, історичних та культурних цінностей предківнеобхідні не тільки для підйому національної гідності, а й для використаннякращих традицій у сучасному житті. Ми повинні знати, що 14 жовтня відбувалисярізні події і це важлива дата в історії нашої держави.  Цього дня відзначається релігійне святоПокрова, День українського козацтва та річниця створення УПА(Українськаповстанська армія).  На Покрову козаки обиралинового отамана і навідували свої родини, тому і вважали цей день найбільшимсвятом. Для бійців Української повстанської армії ця дата теж відіграє важливуроль, адже 14-го жовтня 1942 року в лісах Полісся повстала УПА - військовекрило Організації українських націоналістів Степана Бандери. Чи то збіг, чисправді доля, що такі визначні, пов'язані з українською ідеєю, подіївідбувалися в цей день.

Нам вже давно час позбавлятися "русскихоков", які заважають нам будувати свою незалежну державу. Сьогодні нашнарод нарешті повертається до виключно українських засад, традицій, звичаїв,які природно вплітають у сучасні реалії. Під гаслом "сила нескорених, і учас консолідації нації за ради майбутнього своєї Батьківщини, у нової дати єнабагато більше шансів закріпитися у свідомості суспільства. Очевидно, що уРосії залишилися лише радянські пам'ятні дати (якщо ні моралі, нісправедливості, ні гідності вона немає), якими вона ще намагаєтьсяманіпулювати. Не вийде! І хай не хвилюється, воїнів 1941-1945 будуть пам'ятати,шанувати й любити. Україна - не та держава, яка забуває здобутки своїх предків.

Слава Україні!

Слава Воїнам АТО!

Вічна пам'ять всім полеглим героям!

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи