Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.10.2015 15:20

"Свято нескорених"

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Україна - не та держава, яка забуває здобутки своїх предків.

Дорогі співвітчизники, Україна зробила ще один крок у бік знищення совкової ідеології. За рішенням Президента та підписаним указом про заснування нового свята, День захисника України тепер буде відзначатися 14 жовтня. Щодо дати, яка прижилася у родинах нашої країни, то 23 лютого назавжди зникне з календарів наших громадян. Адже святкувати щось із країною, яка намагається знищити нашу державу, яка губить долі наших дітей, український народ ніколи не стане.

З цього дня, коли українці вперше вітають своїх рідних, сміливих і нескорених героїв 14 жовтня, починає писатися нова історія сучасності, яка переплітається з подвигом наших військових на Сході. Бійці АТО, нащадки славетних козаків, демонструють силу незламного духу, захищаючи нашу землю від зазіхань агресора, віддають життя за мир, спокій та добробут Батьківщини. Вся нація висловлює подяку за можливість жити у незалежній, вільній та територіально-цілісній державі воїнам АТО і їх родинам. Цей день має закласти у головах народу фундамент постійного шанування військових традицій та сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві.

Хотів би зазначити, що спроби змінити дату національного свята та викоренити із землі української  совкову ідеологію та традиції часів СРСР намагався ще третій президент України Віктор Ющенко. Одним із підходящих дат він вважав 29 січня "День подвигу героїв Крут", але, на жаль, ініціатива була не підтримана.  

Людина тісно пов'язана з минулим свого народу, його історією. Знання свого родоводу, історичних та культурних цінностей предків необхідні не тільки для підйому національної гідності, а й для використання кращих традицій у сучасному житті. Ми повинні знати, що 14 жовтня відбувалися різні події і це важлива дата в історії нашої держави.  Цього дня відзначається релігійне свято Покрова, День українського козацтва та річниця створення УПА(Українська повстанська армія).  На Покрову козаки обирали нового отамана і навідували свої родини, тому і вважали цей день найбільшим святом. Для бійців Української повстанської армії ця дата теж відіграє важливу роль, адже 14-го жовтня 1942 року в лісах Полісся повстала УПА - військове крило Організації українських націоналістів Степана Бандери. Чи то збіг, чи справді доля, що такі визначні, пов'язані з українською ідеєю, події відбувалися в цей день.

Нам вже давно час позбавлятися "русских оков", які заважають нам будувати свою незалежну державу. Сьогодні наш народ нарешті повертається до виключно українських засад, традицій, звичаїв, які природно вплітають у сучасні реалії. Під гаслом "сила нескорених, і у час консолідації нації за ради майбутнього своєї Батьківщини, у нової дати є набагато більше шансів закріпитися у свідомості суспільства. Очевидно, що у Росії залишилися лише радянські пам'ятні дати (якщо ні моралі, ні справедливості, ні гідності вона немає), якими вона ще намагається маніпулювати. Не вийде! І хай не хвилюється, воїнів 1941-1945 будуть пам'ятати, шанувати й любити. Україна - не та держава, яка забуває здобутки своїх предків.

Слава Україні!

Слава Воїнам АТО!

Вічна пам ' ять всім полеглим героям!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]