Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.10.2015 14:05

Річниця незалежності КНР

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Нинішній рік є 70-річним ювілеєм перемоги у війні опору китайського народу від японських загарбників і світовій перемозі над фашизмом.

За 66 років Китай зумів здійснити блискучі досягнення у підвищенні соціальної продуктивності, національної міцності та покращення рівня життя народу. Важливим аспектом існування КНР є успішні внески в світовий розвиток і збереження миру у всьому світі. Економіка Китаю зазнавала різних станів, але нині вона стабілізувалася і володіє позитивною динамікою навіть під час світової кризи. Лише цього року ВВП Китаю збільшився на 7 %, що демонструє нові здобутки китайської економіки. До того ж і сам китайський уряд досить впевнений в перспективах економічного розвитку країни та всіма способами намагається посприяти цьому прогресу. 
Нинішній рік є 70-річним ювілеєм перемоги у війні опору китайського народу від японських загарбників і світовій перемозі над фашизмом. Нещодавно в Пекіні китайський уряд провів урочисте святкування, де було офіційно оголошено про скорочення чисельності китайських збройних сил на 300 тис. чоловік. Це продемонструвало світові тверду впевненість та рішучість китайського народу у справі захисту країни. У відповідь на організовані заходи китайської держави Петро Порошенко організував низку заходів для ветеранів, що підтримали китайський народ у часи незгод. Президент України особисто відвідав зустрічі з сивочолими воїнами та висловив дяку за героїзм та мужність. Китайський народ дуже добра нація, і він ніколи не забуде їхніх безсмертних подвигів. 
На жаль ми не почули у виступі президента України на асамблеї ООН чіткої стратегії розвитку та безпеки нашої держави. Якщо аналізувати його виступ, то Росія май же не є агресором, українці здолали бідність на три сходинки вверх і у два рази зменшили смертність. Але це все слова, дослідження і фати показують інше. Можливо вся справа в авторитеті діючий влади в Україні ? Тому може і час, який Петру Порошенку призначив американський президент Обама надавши лише 1,5 хвилини своєї уваги, коли для зустрічі з російським президентом Путіним було відведено 1,5 години. Виходячи з цього, всі проблеми все одно залишаються і стратегічна співпраця з Китаєм безперечно допоможе їх позбавитися. До того ж велика надія "покладається на плечі" громадянського суспільства, яке може впоратися із викликами сучасності підтримуючи тісні стосунки з Китаєм. 
На сьогодні китайсько-українські відносини активно розвиваються та організовують свою діяльність на вищому рівні. Успішно проходить робота між урядами, комісією, делегаціями, які разом відвідують різні заходи та конференції. Всебічно просувається співродичівство двох держав у сферах науки та технології, освіті, авіації, культури й охорони здоров'я. З недавніх пір в Україні створили  Китайську торгову асоціацію , яка буде надавати китайським підприємствам нову платформу співпраці для входження України в тісні, можна навіть сказати родинні, зв'язки з КНР. Уряд Китаю дуже високо цінує розвиток відносин між китайським та українським народом. 
Вперше, наші держави зможуть нарешті відмітити точки поділу інтересів і створити нові можливості для співробітництва й реалізації спільних планів та мрій. 
Щиро вітаю китайський народ!
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]