Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.09.2015 10:36

“MADE IN UKRAINE” - купують за вигляд, користуються за якість

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

У Торгівельно-промисловій палаті України у рамках Форуму "Україна - США: питання експорту" 22 вересня 2015 року о 15:00 відбулася дискусія на тему: Методики export promotion та позиціонування бренду “MADE IN UKRAINE” В США.

Торгівельно-промисловий комплекс України є одним із стратегічних партнерів Китаю і протягом 5 років країни мав намір зав'язати тісні стосунки на ринку. В результаті підписання Меморандуму про стратегічне співробітництво між Українською та Китайською торгівельними асоціаціями, фундамент тісних стосунків був закладено і промисловий комплекс України почав активну підготовку до виведення український продуктів не тільки на китайський, а й світовий ринок.

Вчора (22.09.2015р.) у Торгівельно-промисловій палаті України у рамках Форуму "Україна - США: питання експорту" о 15:00 відбулася дискусія на тему: Методики export promotion та позиціонування бренду “MADE IN UKRAINE” В США. Учасники форуму спробували поговорити про шляхи реалізації усіх можливостей, наданих режимом автономних преференцій ЄС, та допомогу, тепер вже стратегічного партнера, Китаю. Стосовно моєї участі у дискусії, то я поділився власним баченням розробки стратегії завоювання європейського ринку та формуванням середовища, яке сприяло б підтриманню конкурентоспроможності нашої продукції, в тому числі й меду.

Україна має великий потенціал і масштабний галузевий промисловий комплекс, що здатний випускати різноманітну продукцію. Проте, через відсутність основного капіталу держава не спроможна йти в ногу з сучасними технологіями, що погіршує оперативність промислово-виробничого апарату. Ми маємо достатній науковий потенціал, але варто якомога швидше вирішити питання фінансування досліджень, їх розробку та реалізацію. До того ж, в той час, як сучасні тенденції світового ринку займаються конкуренцією серед технічного та якісного рівня продукції, ми - українці, як повелося,  і досі надаємо перевагу більш дешевим товарам. Це призводить до "зв'язування рук" промисловості української держави і вже точно неспроможності конкурувати на європейському ринку.

Щодо моєї думки, то крім написаного вище,  акцентую вашу увагу ще на одній деталі. Я вже не "перший день" знаходжуся в інформаційному просторі і хочу сказати, що рекламна індустрія теж відіграє важливу роль. Для того, щоб нашою продукцією цікавилися треба залучати кваліфікованих піар-менеджерів, які просуватимуть, що є не менш важливим, зовнішній вигляд товару. Перефразуємо: "Купують за вигляд, користуються за якість". Так от, ми не повинні забувати про хороший піар-крок, якщо маємо намір конкурувати зі світовими виробниками. Ефективність стрімкого розвитку та реалізації експортного потенціалу України залежить від інформаційного забезпечення зовнішньоторговельної діяльності.

Україні вже давно час виходити на світовий ринок, Україна вже давно готова конкурувати з провідними європейськими підприємствами, але Україна і досі чекає змін в економіці. Метою форуму є винесення найбільших загроз розвитку промислового комплексу та можливі шляхи їх вирішення. Ми готові до роботи, готові діяти, готові розробляти новий продукт чи адаптувати існуючий, для того, щоб він краще відповідав потребам споживачів як у нас, так і за кордоном.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]