Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.09.2015 10:50

Інноваційно-інвестиційне співробітництво Київ-Пекін

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Після підписання меморандуму про стратегічне співробітництво між Українською та Китайською торгівельними асоціаціями 7 вересня 2015 року, головним завданням якого є розвиток економіки та торгівлі, наша держава почала готувати проекти для інноваційно-інвест

Для оновлення технологій та розширення експорту Україна має створити успішну модель економічного зростання, а саме: стійке ринкове середовище з вигідними партнерами та залучення іноземного капіталу. Якщо спиратися на аналіз українсько-китайських ринкових відносин, де 8 % українського експорту приходиться на Китай, а 10 % українського імпорту це Китай, то можна впевнено сказати, що нам необхідно шукати нові способи підвищення рівня співпраці з КНР, який, на сьогодні, може запропонувати нам потрібні чинники.

Після підписання меморандуму про стратегічне співробітництво між Українською та Китайською торгівельними асоціаціями 7 вересня 2015 року, головним завданням якого є розвиток економіки та торгівлі, наша держава почала готувати проекти для інноваційно-інвестиційного співробітництва Київ-Пекін.

Серед запропонованих на розгляд Українській та Китайській торгівельній асоціації, можна виокремити наступні: 1) Створення постійно діючого Українсько-Китайського Hi-Tech EXPO - центру (Експоцентру), посприяє перенесенню туди частини експозиції, що допоможе нашій країні детальніше ознайомлюватися з продукцією партнерів та мати можливість йти в ногу із розвитком технологічного прогресу. 2) Створення Українсько-Китайського центра енергоефективності з спільним виробництвом смарт-технологій обліку та управління оптимальним використанням тепло-, водо- та енергоресурсів на базі китайських комплектуючих. Енергетичні і комунальні проблеми посприяють закріпленню українських виробників на китайському ринку через реалізацію спільних проектів з метою вирішення питань збереження та ефективності використання цих ресурсів. 3) Спільне проектування, інвестування, будівництво та експлуатація ново-індустріальної екопаркової зони "Смартекомісто" з Міжнародним центром екологічного машинобудування на території мулових полів Бортницької станції в форматі ново індустріального. У зв'язку зі співпрацею з Китаєм, Україна може отримувати додаткові можливості для участі в екологічних проектах, паралельно запроваджуючи ефективні рішення й на українських підприємствах. 4) Інвестпрограма будівництва соціально-доступного швидкісного екоіндустріального будівництва житла на базі спорудження виробничо-індустріальних будівельно-сервісних кластерів та смарт-технологій екологічного індустріального будівництва на базі трансферу європейських та українських інноваційних технологій та китайського промислового обладнання. Домовленість між китайською та українською сторонами щодо інвестування інфраструктурних проектів з будівництва житла та забезпеченням потрібного обладнання допоможе вирішити проблему нестачі житла та його доступності. 5) Дольова участь у створенні Міжнародного агроекобіотехнологічного інкубатора у м. Києві як центру інновацій та інвестиційного сервісу в рамках Національної біоекономічної платформи з виробництва біоетанолу та біопластику. Участь у реалізації нових перспективних розробок на біоекономічній платформі створює для України низку додаткових можливостей щодо нарощення власного технологічного потенціалу та розширення присутності на економічному ринку.

Всі запропоновані проекти базуються на аналізі потреб сучасного світу і можливості їх задоволення при реалізації співпраці з Китаєм, країною, яка в сфері технологій розвивається у багатьох напрямках та своїм унікальним шляхом змогла збудувати сучасну інфраструктурну основу інноваційної та масштабну культурно-креативну економіку. Сила національного духу та неперевершена працьовитість китайського народу стали запорукою глобальної лідерської перспективи Китаю у 21-му сторіччі та його нинішньої ролі одного з найбільших світових інвесторів, який планомірно виносить за кордон надмірні промислові потужності. В цих тенденціях і можливостях - глобальний шанс для нашої країни.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]