Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.08.2015 00:27

Історично-архітектурне відновлення пам'ятника "Аскольдовій могила"

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

УВО "СПАС-23" планує збудувати Алею героїв - видатних представників нації.

Аскольдів цвинтар бере свій початок із могили руського князя Аскольда , яка понад   10 століть шанується як святиня . Першочергово цвинтар виник із часів існування там чоловічого монастиря і складався з чернечих поховань . Під кінець Х VIII ст . монастирське кладовище набуло загальноміського статусу , але й до цього часу підпорядковувалося Пустинно - Михайлівському монастирю . Протягом наступного століття багато ідей та планів виникало щодо цієї землі і таки 1872 року поховання на Аскольдовій могилі були відновлені . З того часу тут почали ховати представників знатних родів Києва , багатих мешканців , видатних митців та вчених . Звісно періодами кладовище зазнавало руйнування чи закриття , але кожного разу воно " породжувалося з попелу " і ставало ще важливішим для української нації . На Аскольдовому цвинтарі спочивають видатні діячі науки , літератури , представники графських , князьких і царських родів , знані громадські й релігійні діячі Києва , меценати та будівничі , учасники та герої різноманітних в ій н .

Вивчивши історію Аскольдової могили , УВО СПАС -23 пропону є вдосконалити ідею ієромонаха Рафаїла . На місці вже збудованих терас , що каскадом збігають вниз до Дніпра , сягаючи самої набережної , планується   збудувати Алею героїв - видатних представників нації . Починаючи з Володимира Великого і його дітей , які стали засновниками європейських королівських сімей й закінчуючи сучасними геніями , які на жаль вже пішли із життя .

Хочу зауважити , що саме Володимир Великий , зумів поєднати українську землю з іноземними територіями , дійти згоди в політиці та укласти мир . Адже життя великої держави завжди вимагало і   вимагає нового світогляду і нової культури взаємин у міждержавних стосунках . Володимир був розумним чоловіком й усвідомлював , що зближення з могутніми візантійськими імператорами і зміцнення своєї великокнязівської влади буде можливо лише при започаткуванні з візантійцями родинних зв ' язків . Тому , в першу чергу треба встановити пам ' ятники всій сім ' ї Володимира , а потім його наступникам - Ярославу Мудрому , Богдану Хмельницькому , Степану Бандері , Івану Мазепі , Григорію Сковороді , Тарасу Шевченку , Лесі Українці , Івану Франку , Андрію Шептицькому та іншим .

Нашою метою є повернення пантеону героїв української нації , місця , де будуть справжні та символічні поховання найвизначніших діячів української історії . Створення пантеону стане привідом для зміцнення національної свідомості співвітчизників , спонукає націю переосмислити   історію нашої землі .

Гідне вшанування національних героїв може привести до консолідації нації та утвердження міцної європейської держави . Кожен громадян України має пам ' ятати істинних героїв , які поклали своє життя за відродження незалежної та вільної держави .

Згодом , після реалізації проекту , УВО СПАС -23 планує посприяти у   внесенні створеного проекту в перелік ЮНЕСКО , як об ' єкт культури і пам ' яті видатних представників нації . Внесення до цього списку підтверджує визначну універсальну цінність культурного об’єкту , що підлягає збереженню на благо всього людства . Першим об ' єктом Всесвітньої спадщини   від України став архітектурний ансамбль Софійського собору потім   монастирський комплекс Києво - Печерської Лаври , черга за пантеоном Українських героїв !

Слава Україні !

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]