Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.04.2015 11:44

Розпродаж України почнеться з АПК

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

«Можливо, з цього приводу й з’явилася «Стратегія 2015-2020», єдина мета якої - підготувати суспільство до тотального розпродажу України».

«Можливо, з цього приводу й з’явилася «Стратегія 2015-2020», єдина мета якої - підготувати суспільство до тотального розпродажу України».

Шановні друзі, протягом останніх 2 тижнів я декілька разів виходив у світ з питаннями, які стосуються агропромислового комплексу. Перше, на що я звертав увагу, була стратегія сталого розвитку «Україна 2020». Далі мова велася про сучасну ситуацію в країні, а саме: «Цирк поїхав, а клоуни залишилися». Також говорили про крутішу стратегію АПК і чия краща: охоронця чи митного брокера. Наголошував я і на проекті створення сучасної сфери аквакультури на території України.

Але починаємо з того, що відбувається на сьогодні. Коли я дивлюсь на стратегію сталого розвитку України 2020 то не можу зрозуміти - що це? Коли я чую слово стратегія, то для мене зрозуміло, що формується база за якою будуть жити наступні покоління, тобто покоління моїх дітей і моїх внуків. Тому, враховуючи рекомендації ООН та світовий досвід, я не бачив ще жодної стратегії, яка б писалася на поточний рік (2015) і до 2020 року(тобто на цілих 5 років!!!), того ж року.. На практиці стратегії пишуться за зразком Організації об’єднаних націй чи Міністерства аграрної політики розвинутих держав і використовують часові рамки в 20-30 років. Бо, як я розумію, для цього треба підготувати кадри, умови, фінанси і план, яким чином будуть розгортатися етапи досягнення поставленої мети, яку ставить перед собою стратегія. 

Нарис 2015-2020 - малюнок в акварелі «як розфарбувати власність агропромислового комплексу під популярні бренди західних, остаточно незрозумілих для нашої ментальності, словосполучень. 

Менеджмент - це процес планування, організації, приведення в дію та контроль організації з метою досягнення координації людських і матеріальних ресурсів, необхідних для ефективного виконання завдань. Рітейл - це всього лише роздрібна торгівля, робота з масовим клієнтом. Форвард - стандартний документ, який засвідчує зобов'язання особи придбати (продати) базовий актив у визначений час та на визначених умовах у майбутньому, з фіксацією цін продажу під час укладення такого контракту. Всіма цими висловами намагаються пічкати український народ фахівці, освічені західними стандартами. Я нічого не маю проти західного досвіду в освіті, економіці, тим паче в аграрному секторі. Але мене дуже обурює, що українців намагаються зробити дурнями, прикриваючись нарисом «Стратегія 2015-2020». Все це є нічим іншим, як спробую замилити очі суспільству та втілити в життя напрочуд просту тактичну дію - тотальну приватизацію майна в аграрному секторі й підготовка українців до спроби продати землю. Модель, яка формується на даний час, базується на історичні економічній розрусі, на божевільній інфляцій та абсолютно нереальних цінах на тарифи, газ, продукти харчування, комунальні послуги. І всім стає зрозуміло, що десь в кущах нас чекають 5-7 потужних фондів на кшталт «Сореса" та інших, які стоять напоготові скупити всю українську землю та власність АПК.

Знекровлені цінами на продукти харчування, комунальні тарифи та послуги, українські селяни стануть перед фактом (як люди порядні) розраховуватися за борги з державою та іншими обслуговуючими компаніями. Цих людей будуть намагатися підштовхувати до того, щоб позбавити їх єдиного, що тримає їх на цьому світі – рідної землі. 

Всі мої попередні спроби зрозуміти, хто краще управляється в Міністерстві аграрної політики охоронець чи брокер. Чи намагання підготувати якусь стратегію розвитку рибного господарства (Проект створення сучасної сфери аквакультури на території України) та її аналіз (23 кроки по знищенню рибної галузі), ні до чого не привели, бо «цирк поїхав, а клоуни залишилися». І, як раз, у цьому випадку клоунами намагаються зробити український народ. 

Мені тяжко зрозуміти чим керується владна еліта, яка теж виросла на українській землі й сповідує українські цінності. Невже вони не відчувають настрою українського народу та не бачать ситуацію в країні. Українець за своєю ментальністю дуже терпляча істота (вибачте!,я і про себе теж так кажу!!!), щоб не відбувалося, вони намагається завжди схитрувати й вийти сухим з води. Але, коли постає питання землі, власної землі, його батьків й нащадків, українець бере в руки вила й не тільки. Весь світ дивує, як ми терпляче міняємо один уряд крадіїв на інший, шалені схеми з газом, розкрадання надер. Світ же бачить й не може зрозуміти чого мовчить українське громадянське суспільство. Може це й спонукало недолугих наших інвесторів й західних партнерів до спроби відібрати в українців землю. Тому, напевно, з’явилася мода на ( SECOND HAND), західних фахівців в фінансово-торгівельній сфері під приводом боротьби з нашими місцевими корупціонерами. Можливо, з цього приводу й з’явилася «Стратегія 2015-2020», єдина мета якої - підготувати суспільство до тотального розпродажу України.

Не знаю, і, напевно, не зможу остаточно з’ясувати їхні цілі. Але хотів би застерегти, що 1-ша спроба забрати в українців землю призведе до таких наслідків, які не передбачувані ніякими вашими Форвардами, Ф’ючерсами, тим паче «Стратегію 2015-2020».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]