Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.05.2011 00:47

Cкільки ми живемо?

Генеральний директор Інституту розвитку суспільства, громадського здоров’я

Середня очікувана тривалість життя при народженні в останні дванадцять років залишається на низькому рівні – близько 68 років і тільки у 2009 р. вперше сягнула 69,7 років за рахунок ...

Середня очікувана тривалість життя при народженні в останні дванадцять років залишається на низькому рівні – близько 68 років і тільки у 2009 р. вперше сягнула 69,7 років за рахунок зменшення смертності на транспорті на 43% та скорочення смертності з усіх інших причин, що спостерігаються статистикою, крім смертності від захворювань на СНІД. Однак це набагато менше показника наприкінці 1980-х років (коли середня очікувана тривалість життя при народженні перевищувала 70 років), і далеко від рівнів, досягнутих у сусідніх країнах, таких як Польща (75,1 років) та у країнах ОЕСР (79,7 років)

Особливо помітним є швидке зростання поширення ВІЛ-інфекції серед населення віком 15-49 років. За цим показником – 1,6% у 2007 р. – Україна займала перше місце серед країн Східної Європи, по котрих є дані.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]