Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.08.2016 12:29

"Міф про вічне повернення" по-українські

Політичний консультант, аналітик

Можу помилятися, але у багатьох випадках, наприклад, з Ганною Герман, Василем Волгою чи Василем Горбалем, прокурорська приказка часів Радянського Союзу: "Те, що ви досі на волі – не ваша заслуга, а наше недопрацювання", слушна як ніколи.

Україна – це унікальне місце, де кожен має не лише право на помилку, але й можливість отримати другий шанс. Особливо, коли йдеться про представників панівної верстви.

Втім, спостерігаючи, за поступовим вповзанням елітних мастодонтів спочатку в інформаційний простір, а потім й в публічну політику, причому не лише на виборні посади, але й в урядові кабінети, мимоволі згадуєш не книгу Мірчі Іліаде  "Міф про вічне повернення" і навіть не казкового Фенікса, який щоразу постає з попелу.

В першу чергу, на думку спадає колоритний персонаж голлівудської кінокомедії "Гарячі голови" – Адмірал Бенсон, який здійснив 40 бойових вильотів і… жодної посадки.

Правда, це не заважало йому командувати військовими пілотами та вчити їх як жити і любити батьківщину.

Слухаючи в ефірах менторські повчання "колишніх", які так хочуть повернутися на владний Олімп і стати "теперішніми", а по можливості й майбутніми, ставиш собі лише два питання.

По-перше, чому можуть навчити нас ці "збиті льотчики", крім вміння використовувати владу задля самозбагачення?

По-друге, чому правоохоронні органи досі не звернули свою увагу на "світле минуле" персонажів, які раз у раз підіймали у повітря літаки.

Можу помилятися, але у багатьох випадках, наприклад, з Ганною Герман, Василем Волгою чи Василем Горбалем, прокурорська приказка часів Радянського Союзу: "Те, що ви досі на волі – не ваша заслуга, а наше недопрацювання", слушна як ніколи.

Наприклад, прокуратуру не цікавить діяльність ВАТ КБ "Іпобанк" чи АБ "Украгазбанк", з яким пов'язують В.Горбаля?

Зовсім не закликаю прокуратуру, на чолі з новим, блискавичним Генеральним Прокурором, який і сам належить до прошарку "старих-нових", розпочати тотальну зачистку своїх "колишніх" "друзів, колег, партнерів". Більше того, провину людини може встановити лише суд.

Але, погодьтеся, така неуважність правоохоронців до "збитих льотчиків" та їхніх величних звершень у золоту добу, викликає подив.

Можливо, комусь із теперішніх мешканців владних кабінетів також потрібні фахівці, які втілили у життя пораду одного американського гострослова: "Для того, щоб пограбувати банк безкарно, треба стати банкіром"? У такому разі чекаємо чергового "бойового вильоту" збитих льотчиків. Хоча насправді хотілося б дочекатися їхньої посадки. В усіх значеннях цього слова.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]