Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.12.2020 14:58

Вакцини проти COVID-19 вже у Переліку

Координатор з моніторингу медичних закупівель

Кабмін оновив Перелік товарів, робіт і послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання хвороби COVID-19, та доповнив розділ Лікарських засобів

Постановою Кабінету Міністрів України від 02.12.2020 № 1178 «Про внесення змін до переліків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 20 березня 2020 р. N 224 і 225» внесено зміни до переліку товарів, (у тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. 

Як зазначено на порталі ЛІГА, постанова чинна з 03.12.2020.

Перш за все, приємно відмітити, що зміни до Постанов Кабінету Міністрів України від 20.03.2020 № 224 (про звільнення від оподаткування податком на додану вартість) та № 225 (про закупівлю товарів, робіт та послуг) стали вноситися синхронно, одним нормативно-правовим актом, тобто певний товар включається до Переліку, і одночасно операції з постачання даного товару звільняються від оподаткування податком на додану вартість. Такий підхід дає замовникам змогу уникнути непорозумінь при проведенні закупівель.

А які ж саме зміни запроваджено новою Постановою?

Зміни стосуються лише першого розділу Переліку – «Лікарські засоби, імунобіологічні препарати та харчові продукти для спеціальних медичних цілей для надання медичної допомоги пацієнтам, хворим на COVID-19».

А тепер більш детально про внесені зміни:

слова “Amoxicillin/clavulanic acid” замінити словами “Amoxicillin and beta-lactamase inhibitor”;

Зазначений розділ також доповнено наступними позиціями:

Код згідно з УКТЗЕД

Міжнародне непатентоване найменування (назва) лікарського засобу, назва групи препаратів та продуктів для спеціальних медичних цілей

3004

Levofloxacin

3004

Cefoperazone and  beta-lactamase inhibitor

3004

Cefotaxime

3004

Cefotaxime, combinations

3004

Cefepime

3002 3004

Immunoglobulin

3004

Ceftriaxone, combinations

3004

Cefditoren

3002

Vaccines (вакцини проти  гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2)

 Отже, знайомтеся зі змінами в розділі лікарських засобів та  звіряйтесь при закупівлях із Переліком. Адже на жаль і сьогодні вистачає прикладів того, як замовники все-таки забувають відкрити  Перелік при виборі процедури закупівлі та обирають закупівлю за коронавірусною процедурою неправомірно, тим самим наражаючись на ймовірні штрафні санкції.

Оновлений перелік вам у допомогу та вдалих закупівель!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]