Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.03.2020 10:30

Бізнес, кожен із нас і stayhome або про (не)ймовірне у реальному житті

Адвокат та керуючий партнер Юридичної фірми "DEVOSO"

Курс на мінімізацію витрат, а не на приріст прибутку, має всі шанси бути головнішим для досягнення успіху, за будь-яких умов і в затишші, і в часи буремні.

Очевидно, стійкішим є бізнес, який крутиться навколо потреб першої людської необхідності, власне як і люди в ньому. Їжа, фармацевтика, електроенергія, газ, нафтопродукти, переробка сміття, пошта.

Можна продовжувати, але як бути, якщо Ви не в цій орбіті. Час «на подумати», як хеджувати ризики, як захистити свій бізнес чи просто себе і бути живучішим, прямо зараз і на майбутнє. Усі ми сьогодні проходимо один і той же непростий урок. Переосмислення власної моделі підприємництва, доходів і витрат, здоров’я - неминуче.

Реальність хаотична, світом керують крайнощі, невідоме й малоймовірне і наше мислення в переважній більшості не готове.

Яким би стрімким не був приріст знань, прогрес, ми бачимо, що майбутнє ставатиме дедалі менш передбачуваним. Лицем в лице з прихованим змістом вислову: «Хочеш насмішити Бога, розкажи йому про свої плани».

Сила силенних подій, фактів, рішень, інформації переплітаються і ми достеменно знаємо, що нічого не знаємо і нічого не контролюємо. Не ми створюємо історію, вона створює нас. Епідемія мине, рано чи пізно, хто як засвоїть урок – це те, що залишиться.

Про себе, поки можу відмітити лише дві фундаментальні установки, перша з яких бути  готовим.

Продовжуючи планувати, створювати, мріяти, життєво важливим є бути готовим, не лише до бажаного, омріяного, але і до того, що так може не статись. Бути готовим до невідомого.

Усвідомлено і відповідально дотримуючись усіх заходів з запобігання поширенню коронавірусу, уникаючи контакту з людьми, дотримуючись гігієни, читаючи про ліки й вакцини, які нас врятують, ми зобов’язані бути готовими до зустрічі з коронавірусом, хоч би ніколи і я надіюсь, що насправді ніколи, цього не відбудеться.

В бути готовим, я вкладаю наш обов’язок підготувати свій імунітет. Ми відповідальні за себе і за наших близьких. В готовність я вкладаю повноцінний здоровий сон, в готовність я вкладаю здорове харчування, в готовність я вкладаю розумний спорт, в готовність я вкладаю мінімізацію  стресу хоч як би це не було складно і в готовність я вкладаю здоровий глузд, інформація сумнівний актив, яким би авторитетним не був її носій.

Взаємоповага і взаємодопомога - друга фундаментальна установка, яка врятує людяність всередині нас, як і врятує людство.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]