Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.11.2023 13:02

Світова хвиля здорожчання металу дійшла до України. Зросте ціна на трубу, лист, арматуру

Комерційний директор Національної мережі металоцентрів VARTIS

Арматура, труба, листи та інші металопродукти почали дорожчати в Україні

Арматура, труба, листи та інші металопродукти почали дорожчати в Україні - до нас докотилася хвиля підвищення світових цін на металосировину та металопрокат, яка почалася у Китаї. Вже у грудні придбати тонну металу в Україні можна буде на 25-30 доларів дорожче.

Раніше ми прогнозували ріст цін, але це відбулося не стрибкоподібно. Хвилі зростання світових цін потрібно було більше трьох тижнів, щоб дістатися до нас з Китаю.

До зростання світових цін призвело зменшення виробництва та збільшення попиту в Китаї. Ця країна є одним з “найбільших законотворців світових цін” на металосировину та металопопрокат.

За прайсами українських виробників на наступний місяць, ціна на сировину та готову металопродукцію в Україні зросте на 25-30$. Коригування експортних котирувань українські заводи-виробники відображають у своїх прайсах на грудень. 

Так, у прайсі  одного з найбільших вітчизняних виробників вже відображена підвищена ціна на покупку металу у грудні. Ще один великий завод-виробник видасть прайс на місяць на початку грудня і, ми впевнені, з уже збільшеними цінами, щоб привести їх у відповідність до ринкових. Тому у українців є кількаденна можливість купити метал по перехідним цінам ще, фактично, у листопаді. 

Підвищення цін на металопродукцію прогнозуємо і у січні. Метал може здорожчати на 3-5 доларів. Причина - знову подорожчання на експортних ринках через активізацію попиту.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]