Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.07.2021 11:09

Фітнес-клуб здає шафи в роздягальні напрокат?

Адвокат, директор Derchuk & DWP Law Firm

Поради від юриста: який КВЕД потрібно обрати

До нас звернувся фітнес-клуб із запитом на консультацію: який КВЕД потрібно використовувати, якщо іноді для відвідувачів здаються шафи в роздягальні на прокат?

У цьому випадку ми рекомендуємо звернути увагу на КВЕД 77.21 «Прокат товарів для спорту та відпочинку».

Відповідно до «Методологічних основ та пояснень до позицій Класифікації видів економічної діяльності», затверджених Державним комітетом статистики України від 23 грудня 2011 року N 396: розділ 77.2 «Прокат побутових виробів і предметів особистого вжитку» включає надання в прокат предметів особистого вжитку та побутових виробів, розважального та спортивного устатковання та відеозаписів.

Своєю чергою, клас 77.21 «Прокат товарів для спорту та відпочинку» включає прокат товарів для спорту та відпочинку:

— яхт, каное та вітрильних човнів;

— велосипедів;

— пляжних стільців і парасольок;

— іншого спортивного устатковання;

лиж. 

Клас 77.21 було виділено за ознакою мети використання речей, а саме — для спорту та відпочинку.

Що ж таке спортивне устатковання? Це певні речі, необхідні для надання фізкультурно-оздоровчих та спортивних послуг, якими обладнані місця проведення спортивних змагань чи тренувальних занять.

Чи може шафа в роздягальні належати до таких речей? Вважаємо, що так!

Коли відвідувач приходить до фітнес-клубу, йому насамперед необхідно переодягнутися, розмістити власний інвентар і спортивний одяг. Майже всі правила фітнес-клубів передбачають як обов’язкову умову користування спортивно-оздоровчими послугами наявність спортивного одягу та взуття.

Отже, шафи як елемент обладнання місця для надання спортивно-оздоровчих послуг — є спортивним устаткованням.

Такий підхід мають і органи державного управління, відносячи шафи до спортивного устатковання або до спортивного обладнання додаткового призначення.

І, як висновок: якщо фітнес-клубом здаються на прокат шафи в роздягальні — необхідно мати в переліку відкритих КВЕДів клас 77.21 «Прокат товарів для спорту та відпочинку».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]