Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.05.2016 12:49

Збройній місії ОБСЄ на Донбасі бути! Але...

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Керівництво ОБСЄ знайшло чудовий спосіб відмовити Україні у введенні озброєної місії на Донбас.

Керівництво Організації з безпеки і співробітництва в Європі нарешті визначилося щодо можливості відправки збройної місії зі своїх співробітників на Донбас. Генсек організація сьогодні заявив, що ОБСЄ готова направити на схід України озброєний контингент, який спільно з силами української поліції гарантуватиме безпеку під час проведення виборів на тимчасово окупованій території. Здавалося б, справу вирішено, та є одне «але». Європейці відправлять військову місію за умови, якщо на це погодиться Росія. Що ж, блискучий спосіб дипломатично відмовитися надати реальні гарантії безпеки на виборах, на яких так наполягають ЄС і США. Адже російська сторона вже неодноразово заявляла, що проти подібних місій, а ватажки «ДНР/ЛНР» пообіцяли навіть розстрілювати «обеесешників» зі зброєю. Тож, очевидно, про військову місію ОБСЄ на Донбасі можна забути. В цій ситуації офіційному Києву було б доречно без еківоків відмовитися від проведення будь-яких виборів на окупованій території, мотивувавши такий крок саме відсутністю належних гарантій безпеки.

Треба сказати, що в даному випадку вкрай непослідовно виглядає політика самої ОБСЄ, яка приймає рішення не без врахування позиції Брюсселя. Якщо чекати згоди Росії на ті чи інші кроки і рішення, конфлікт на Донбасі неможливо вирішити взагалі. Це просто нікчемна відповідь на агресивну поведінку Москви. 
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]