Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.05.2015 17:01

Про відміну військового збору

Екснародний депутат Верховної Ради України

Верховна Рада України проголосувала за скасування військового збору з доходів від операції з купівлі/продажу валюти

12 травня Верховна Рада України проголосувала за скасування військового збору з доходів від операції з купівлі/продажу валюти (Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо військового збору №2436).

У березні 2015 року в силу вступив закон, згідно з яким дохід від валютних операцій обкладався 1,5% військовим збором.

Однак, керівництво Нацбанку і Державної фіскальної служби визнало, що прийняття закону було помилковим та таким, що стало додатковим чинником для дестабілізації ситуації на валютному ринку.

Тому що, купівля/продаж валюти не може вважатись  доходом фізичної особи. Як результат зросли обсяги проведення операцій із іноземною готівковою на тіньовому ринку. При цьому ж бюджет додатково втрачав збір до Пенсійного фонду, яким також обкладаються операції із купівлі/продажу валюти.

Прийняття законопроекту має зменшити напругу у суспільстві, адже українці і без додаткових «добровільно примусових заходів» щомісяця витрачають на підтримку АТО не менше 5% загального доходу.

Фактично податок перестане стягуватися українськими банками не раніше червня і населення  буде платити при конвертації тільки 2% до Пенсійного фонду.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]