Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.01.2011 16:45

Влада викликає страх у суспільстві

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

Інформація з засобів масової інформації поступає як «сводки с фронтов»

Інформація з засобів масової інформації поступає як «сводки с фронтов»:

 

«Пенсійна реформа від Партії регіонів викликала в суспільстві не менший страх, ніж прикрозвісний Податковий кодекс. А на обрії такі ж саме шкуродерські новації Трудового і Житлового кодексів.»

 

«10 января Кабинет министров Украины порадовал граждан нашей страны: трехкратного повышения тарифов на газ в этом году не будет. Однако украинские профсоюзы не верят власти. По их мнению, за услуги ЖКХ рядовой украинец в текущем году все-таки станет платить в три раза больше. Тому, кто не захочет делать это вовремя, будут начислять пеню. »

 

«У 2011 році додаткові витрати кожного домогосподарства на житлово-комунальні платежі - за житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива – можуть зрости у середньому на 1 тис. 700 грн. на рік. Такі підрахунки зробили незалежні профспілки.»

 

«Несмотря на высокий уровень безработицы и спад производства, отечественная промышленность испытывает стойкий дефицит рабочих кадров. По информации некоторых экспертов, на украинские предприятия в этом году будет привлечено до 300 тысяч иностранных работников. А где же свои? »

 

«Символічно, що після "бійки" в Парламенті перед новим 2011 роком було ухвалено Закон «Про соціальний діалог в Україні». Але не такого діалогу з владою хочуть громадські організвації, проект якого гостро критикували Незалежні профспілки України, інші незалежні організації найманих працівників і роботодавців, а також Міжнародна конфедерація профспілок і Міжнародна організація праці.»

 

«В ближайшее время Верховная Рада Украины рассмотрит проект Трудового кодекса во втором чтении. Не исключено, что его принятие обернется еще более массовыми акциями протеста, чем принятие Налогового кодекса. Ведь главным риторическим вопросом в отношении нового документа остается: чьи права он будет защищать — работников или работодателей?»

 

Тому,  Незалежні профспілки, які не розділяють «оптимізм» влади, щодо її соціальної політики, розпочинають в регіонах України проведення ГРОМАДСЬКИХ СЛУХАНЬ по обговоренню соціально-економічної політики влади з питань пенсійної реформи, трудового законодавства, житлового кодексу та інш.

 

До участі в слуханнях запрошуються спілчани, представники трудових колективів, активісти профспілкових організацій, усі бажаючі громадяни, а також представники влади та ЗМІ, пенсійного фонду, органів соціального захисту, тощо.

 

Громадські слухання з обговорення Пенсійної реформи, на першому етапі, будуть проведені в Дніпропетровську (19.01.2011р.) та Харкові (20.01.2011р.).

На черзі проведення таких слухань в Рівному, Чернівцях, Львові, Житомирі.

 

27 січня 2011 року такі слухання пройдуть в м.Києві.

ВКП

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]