Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.01.2015 11:30

Державна реєстраційна служба - осередок корупції

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

Побороти корупцію в системі Державної реєстраційної служби України - одне із нагальних питань сьогодення.

Побороти корупцію в системі Державної реєстраційної служби України - одне із нагальних питань сьогодення.

Упередженість в розгляді документів  Політичної партії "Робітнича партія України", в прийнятті до відома змін в керівництві партії, безпідставні неодноразові перевірки в регіонах ось уже понад рік блокує діяльність партійних осередків.
Матеріали Позачергового з’їзду партії, який було проведено 28.06.2014 року, щодо змін в керівництві партії у зв’язку зі смертю колишнього голови партії, досі безпідставно не прийняті до відома Укрдержреєстром.

Очевидна упередженість Укрдержреєстру супроводжується кожного разу все новими і новими безпідставними вимогами, які є нескінченними та непрофесійними. 

Наші письмові подання все нових і нових додаткових доказів на підтвердження того, що позачерговий з’їзд партії було проведено без порушень, безпідставно сприймаються як нове подання документів проведеного Позачергового зїзду партії, оформляються все новими наказами, натикаються на все нові і нові упереджені перевірки регіональних осередків партії, супроводжуються зловживаннями, як з боку працівників Укрдержреєстру, так і обласних управлінь юстиції, фальсифікації обласними управліннями юстицій документів щодо фактичного існування парторганізацій на місцях та подання ними не відповідаючих реальності інформацій до Укрдержреєстру. 

Після того, як наказ Укрдержреєстру № 457 від 18.08.2014 року про відмову в прийнятті до відома матеріалів з’їзду партії, було оскаржено в Окружному адміністративному суді м. Києва, де було отримано 21.10.2014 р. позитивне рішення, яке потім 15.12.2014 р. отримало повне підтвердження в Київському апеляційному адміністративному суді, Державна реєестраційна служб України досі не спромоглася виконати рішення суду.
Більше того, аби стояти на законності та бути прикладом законослух’яності Укрдержреєстр почав з цього приводу ганебно штампувати все нові і нові накази про відмову.

Так 21 жовтня 2014 року Окружний адміністративний суд міста Києва постановив:
1. Позов Політичної партії «Робітнича партія України» задовольнити повністю.
2. Визнати протиправним та скасувати наказ Державної реєстраційної служби України № 457 від 18.08.2014 «Про відмову у взятті до відома змін до складу органів Політичної партії «Робітнича партія України».
3. Зобов'язати Державну реєстраційну службу України прийняти до відома інформацію про зміни у складі керівних органів Політичної партії «Робітнича партія України», що прийняті на позачерговому з'їзді Політичної партії «Робітнича партія України» 28.06.2014.
Але Укрдержреєстр упереджено, ігноруючи це рішення суду, видає новий наказ №694 від 10.11.2014 р. про відмову у взятті до відома все тих же наших матеріалів.
15 грудня 2014 року вже Київський апеляційний адміністративний суд У Х В А Л И В :
«Апеляційну скаргу Державної реєстраційної служби України залишити без задоволення, а постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 21 жовтня 2014 року - без змін.»
Оскільки ухвала набирає законної сили в порядку, встановленому статтею 254 КАС України, вона набрала законної сили з моменту проголошення, тобто 15 грудня 2014 року. Але вона до цього часу не виконана.

Державна реєстраційна служба України проявила повну бездіяльність, замість того, аби виконати рішення апеляційного суду, видає вже черговий, новий наказ № 17 від 14.01.2015 року про відмову в прийнятті до відома все тих же наших матеріалів. 
Останнє наше звернення від 16.01.2015 року, № 2 з цього приводу до Міністерства юстиції України щодо бездіяльності Укрдержреєстру, поки що залишається без реагування. 

Судова система виступила на боці правди, на боці інтересів громадян, вона повністю викрила повну бездіяльність Мінюсту, його реєстраційної служби, закріпила це своїми рішеннями, то це має покласти край безчинствам державних посадовців, які зловживаючи своїм становищем, не служат інтересам держави, інтересам людей.

Система Міністерства ючтиції закорумпована, вона застаріла, і не працює на людей, вона просто не захищає їх інтереси, і навіть не стоіть на позиціях захисту держави, вона просто працює сама на себе, на вирішення своїх корпоративних інтересів. І з цим більше миритися не можна, 

Тому наше звернення до Генеральної прокуратури, Служби безпеки України має покласти край безчинствам, що діються в системі Мінюста та його службах.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]