Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.04.2019 18:00

Яка ще країна продає громадянство в ЄС? За скільки і на яких умовах

Адвокат, правник, екс-заступник Міністра юстиції

Питання інвестицій в іншу країну з метою отримання прибутку стає все більш актуальним.

Десь місяць тому я писав вам про громадянство Кіпру. Питання інвестицій в іншу країну з метою отримання прибутку стає все більш актуальним. Після першого блогу на цю тему я вирішив розвинути це питання далі і розповісти вам про інші країни, які дозволяють отримати громадянство через інвестиції.

Сьогодні ми поговоримо про Мальту. Мальта – невелика країна на острові в Середземному морі. Мальта – не просто маленька острівна держава, як та ж Британія (але більш тепла) і не лише досить відомий курорт. Ще ця країна дає право отримати громадянство в обмін на 650 тисяч євро і виділяється тим, що не просто дає шанс стати громадянином ЄС (адже знаходиться в шенгенській зоні), а ще й має візову угоду зі Сполученими Штатами.

І що найважливіше – отримати це громадянство реально і можливо, а сьогодні завдяки урядовій міграційній програмі видачі резидентства зробити це стало дещо простіше. Мальтійський паспортний проект надає іноземним інвесторам унікальну можливість зробити істотний внесок в економіку країни і отримати статус громадянина та паспорт.

Але одних тільки коштів буде мало, бо для отримання громадянства потрібно відповідати певним вимогам і критеріям відбору претендентів, які мальтійські чиновники ретельно перевіряють.

Підстави для отримання громадянства:

- в першу чергу, претендент на отримання громадянства повинен внести дотаційний платіж на користь держфонду соціально-економічного розвитку в розмірі 650 тисяч євро;

- здійснити викуп цінних паперів, емітованих державою, зокрема акцій і облігацій на суму мінімум 150 тисяч євро. Ці облігації повинні бути обов'язково схвалені державними органами і структурами. До речі, період «окупності інвестицій» – 5 років;

- купити острівну власність з мінімальною оціночною вартістю понад 350 тисяч євро. Але протягом наступних 5 років заборонено її продавати або здавати її в довгострокову оренду;

- або оренда нерухомого майна на Мальті з мінімальним розміром щорічної плати у 16 тис. Євро;

- плюс до того необхідна медична страховка, розмір покриття якої стартує від 50 тисяч євро.

Але виконання усіх цих пунктів не означає, що ви 100 % отримаєте громадянство, адже рішення щодо надання громадянства приймаються в індивідуальному порядку. Тож якщо ви вирішили стати громадянином Мальти, я раджу робити це з чітким і постійним юридичним супроводом та індивідуальною консультацією щодо кожного кроку.

Після отримання громадянства та паспорту, ви отримуєте ще низку привілеїв. Ось вони:

- «інвестиційне» громадянство Мальти дозволяє без кордонів, умовностей і формальностей пересуватися Шенгенською зоною скільки завгодно, без обмеження по часу. Можна навчатись, працювати, жити в будь-якому куточку Єврозони.

- до того ж, паспорт Мальти дозволяє візити в Канаду, Австралію і США на умовах безвізу;

- ще одна перевага – система оподаткування Мальти, яка надає можливість зменшити надмірне податкове навантаження і оптимізувати фінансову діяльність інвестора. Податком не обкладається приватний дохід, отриманий із закордонних джерел, спадок і приріст капіталу. А ті, хто володіє мальтійським паспортом і не проживає на території юрисдикції більше 183 днів в рік, звільняються від будь-яких фінансових зобов'язань на користь республіки;

- тому, хто отримує паспорт Мальти, а також його родині, відразу видається статус резидента, включаючи дружину/чоловіка, малолітніх дітей від різних шлюбів, повнолітніх дітей у віці до 26 років. Усім їм надається повний пакет соціальних прав і гарантій громадянина Євросоюзу;

- і ще одна перевага – мальтійські чиновники не висувають вимог до постійного проживання на території острова, тож можна знаходитись там періодично, ніяких претензій до тебе не буде.

- до того ж, урядова інвестиційна програма Мальти вимагає набагато менше коштів, ніж аналогічні європейські проекти. Таким чином, інвестор може заощадити значні фінанси на процедурі оформлення.

Загалом, Мальта – це чудовий варіант для отримання громадянства через інвестиції.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]